Riksdagslöften

Idag har riksdagsåret 2011/2012 inletts. Det verkar bli en hektisk, rörig och spännande höst. En borgerlig minoritetsregering som börjat backa efter att ha tagit mycket stryk under våren, ett osäkert ekonomiskt läge i världen och stora behov av reformer och investeringar för framtiden.

Idag ger vi våra löften inför året. Vi kommer att jobba med många frågor, men här är de frågor där vi lovar att rikta extra udd.

Caroline: Under riksdagsåret tänker jag besöka så många förskolor, skolor, högskolor och universitet som jag bara kan, och också lyssna på vad forskningen säger om hur vår utbildningspolitik kan förbättras. Jag tänker arbeta för att vi har fortsatt högre utbildning i HELA landet – bättre förutsättningar för både grundutbildning och forskning på alla lärosäten. Jag tänker också arbeta för att det livslånga lärandet verkligen kan ske på riktigt. Vi måste göra något åt den ökade skolsegregationen och ta bort de trösklar som finns in i utbildning. Vi får inte slösa med några begåvningar.

Fredrik: Det kommande året måste handla om jobben. Sverige har massarbetslöshet och tillhör de länder i Europa med allra högst ungdomsarbetslöshet. Jag kommer därför att prioritera jobb och tillväxt i mitt riksdagsarbete under det här året.

Hans: Jag kommer att jobba för att minska utanförskapet och få fler i jobb. Borgarna gick till val på att minska utanförskapet för fem år sedan men det har gått åt helt fel håll. De gemensamma försäkringssystemen har borgarna monterat ned och människor tvingas bli fattiga på riktigt och söka försörjningsstöd. Det utanförskapet måste bekämpas.

Sara: Jag tänker lägga mycket energi på att lyfta miljöfrågrona högre upp på den politiska dagordningen. De är vår tids ödesfrågor och vi kan inte vänta med att ta itu med dem. Investeringar i grön omställning kommer också att skapa sysselsättning och social välfärd. Allt hänger ihop. Det moderna hållbara samhället förslösar varken naturresurser eller människor. Jag tänker också fortsätta driva frågan om förbättrade levnadsvillkor för minkarna som hålls i pälsindustrin. Situationen är oacceptabel. Det är en fråga om etik och värdighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s