Erkänn Palestina

20110921-084826.jpg

Det var budskapet vid demonstrationen på Sergels torg igår där människor samlades i glädje, hopp och kampvilja. På plats var också representanter från Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet. Höjdpunkten bland talen var den tidigare ledarskribenten på Aftonbladet och numera prästen Helle Klein som talade om hopp, och med citat från en vän i Palestina pratade om att hopp är och måste vara en aktiv handling.

Idag börjar debatten i FN:s generalförsamling om palestiniernas ansökan om att bli upptagna som medlemsstat i FN. Ett medlemskap skulle i praktiken innebära ett erkännande av staten Palestina och skulle kunna bryta den destruktivitet som präglar konflikten i dagsläget. Det existerar inga fredsförhandlingar och Israel fortsätter bygga bosättningar på ockuperad mark, avskärma och inskränka palestiniernas rörelseutrymme. En fullständig respektlöshet inför folkrätten.

Det är dags för den borgerliga regeringen i Sverige att agera. Sverige borde vara en aktiv part i detta arbete. För palestiniernas rätt till frihet, självständighet och människovärde.

…………………………..

Uttalande från Sörmlands partidistrikts förtroenderåd den 24 september

Två demokratier sida vid sida är bästa garanten för fred i Mellanöstern”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s