Dagens KU-sammanträde

Har varit på KU-sammanträde idag som bland annat handlade om vapenaffären i Saudiarabien. Vi har bestämt oss för att inleda insamling av material för granskning. Det ser ut att bli en omfattande granskning som kommer att ta betydande tid och kraft. När vi börjar få material och svar på frågor, varav en hel del material med säkerhet hemligstämplat, är min mun förseglad och min penna orörlig, tills betänkandet är lagt.

/Hans

2 tankar på “Dagens KU-sammanträde

 1. Jag vet att ni måste göra vissa förhandlingar? Men jag tror inte på denna fair gaime,,,Hur ligger det till med den saudiska frågan som håller på att utvecklas till en saudisk-gate fråga?På golvet ställs frågor och om du inte kan svara på dem, vem kan?. Jag måste som en old school (sosse) svara på en del frågor. Till skillnad ifrån förr måste jag nästan övertyga folk för att förstå sak frågor, som skola, hälsa och jobb. Hur ska de förstå en sådanhär fråga?
  Mvh
  Mahad

  • Hej Mahad! Frågan är invecklad och säkert svår att förstå för många. Mycket av materialet är dessutom under sekretess. Allmänheten kommer därför inte att kunna få ta del av hela underlaget för KU:s ställningstagande. De får lita på att utskottet satt sig in i ärendet ordentligt och dragit sin slutsats utifrån det,Jag kan därför tyvärr inte yppa mer i denna fråga.
   Dessutom vore det fel av mig att göra det innan utredningen är färdig. Jag kan inte föregå en opåbörjad utredning och bör ta del av den i sin helhet innan jag bildar mig en uppfattning.

   Men tack för din synpunkt!

   /Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s