Interpellationsdebatt

Jag deltog idag (tis 10/4) i en interpellationsdebatt med anledning av att Peter Hultqvist (S) hade frågat Peter Norman (M), finansmarknadsminister, om han avsåg att lägga fram det nya förslaget till skatteutjämning. Den frågan är synnerligen viktig för Sörmland. Bara för landstingets del handlar det om ca 250 miljoner kronor som man endera har i kassan varje år, eller annars inte har. Det innebär 50 öres (0,5 %) skattehöjning, för Anders Borg i Katrineholm.

Finansministern riskerar således att straffas i sin privatekonomi för regeringens interna splittring när man inte vågar lägga fram ett förslag som stöds av en enig utredning och 90 procent av remissinstanserna. En gissning är väl att några tunga moderata kommunalråd i rika förortskommuner i storstäderna som förlorar på utredningsförslaget blockerar frågan. Som vanligt blir regeringens dekorationspartier, Centern och Kristdemokraterna, överkörda.

Den som vill följa vad som sades i interpelationsdebatten kan se den i en länk här på bloggen: http://www.riksdagen.se/sv/Debatter–beslut/Interpellationsdebatter1/Debatt/?did=GZ10299&doctype=ip#pos=708

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s