Travsport och KU-förhör av statsministern

I fredags, 4/5, besökte länsbänken Sundbyholms travbana, lagom avstånd hemifrån tycker jag. Vi fick en intressant genomgång av förändringarna inom hästnäringen och det lobbades bland annat för ”nödvändig skattesänkning” på spel.

Idag tisdag, 8/5, har jag haft överläggningar med vårt folk i trafikutskottet inför vår motion om infrastrukturen. Självklart slåss jag hårt för Ostlänken. Men även andra för Sörmland viktiga infrastrukturförändringar diskuterades, bland annat ny motorväg vid E 20 i Skaraborg. Det är viktigt för den sörmländska fordonsindustrin som är underleverantörer inom fordonsbranschen.

Vid lunchdags förhörde KU statsministern i andrakammarsalen. En fråga som lyftes var den bild av bristande beredning av ärenden som finns. Det är ingen slump att Reinfeldt sitter där han sitter, det är en slipad och duktig politiker. Men jag tyckte att Sven-Erik Österberg fick in några ”slag” på honom. Själv förhörde jag honom om den underrättelseverksamhet som den amerikanska ambassaden bedrivit och jag tycker att jag fick fram bilden av att regeringen inte genomfört nödvändiga förändringar av rutiner. Bilden är nämligen att svenska myndigheter haft en bra bild om verksamheten, men inte lagt pusslet.

/Hans

På bilden från vänster: Jag, Fredrik Olovsson, Roger Ljunggren, 1:e ombudsman, Caroline Helmersson Olsson, Jonny Wallinder, PD:s administratör, Sara Karlsson samt Lars Andersson, fd riksdagsledamot Eskilstuna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s