Inget bidrag till tomma stolar

Den 7 maj överlämnade den parlamentariska kommittén om förstärkning av den kommunala demokratins funktionssätt sitt betänkande ”Vital kommunal demokrati” (SOU 2012:30) till statsrådet Peter Norman (M). Målsättningen för kommittén är att stärka möjligheten för landets kommuner, landsting och regioner att arbeta enligt de former som passar just dem bäst, utan att inkräkta på medborgarnas berättigade krav på likabehandling oavsett var i landet de bor.

Bland annat har kommittén utrett kommuners och landstings möjlighet att inte betala ut partistöd till så kallade tomma stolar. Kommittén föreslår att fullmäktige ska få besluta att partistöd enbart ska betalas ut för mandat med fastställda ledamöter. Det tycker jag är principiellt viktigt och hoppas att det beslutas därefter. Partibidraget ska inte behöva betalas ut till ett parti som inte har någon representant som fysiskt medverkar.

Idag är det träff för gamla riksdagsledamöter. Här i riksdagshuset anordnas flera aktiviteter och till kvällen kommer Sörmländska medlemmar i veteranföreningen att träffa oss fyra som idag representerar länsbänken. Det ska bli trevligt att träffa dem alla och jag ser fram mot besöket.

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s