Blandad kompott

Bild

Förra veckan var plenifri vecka. Då tror många att riksdagsledamöterna bara njuter livet. Meningen är att vi ska vara ute och se och lära oss saker.

Den här gången hade vi måndagen 14 maj program i Strängnäs, där vi först tittade på de Gula rosornas företagsby. Det var intressant att se hur man av en gammal storindustris lokaler hade skapat ett stort mångfald av olika verksamheter. Det är ett bra exempel som säkert kan tillämpas i många kommuner som nu genomgår strukturförändringar.

På eftermiddagen hade jag Robotdalens styrelse. Det är ett exempel på hur automation tillämpas inom allt fler områden. Vi har via Robotdalen kunnat finansierat många spännande utvecklingsprojekt åt mellansvensk industri.

Tisdagen ägnade jag åt Föreningen för samhällsplanerings styrelse. Där träffas arkitekter, näringslivsaktörer och politiker och diskuterar frågor omkring svensk stadsbyggnad.

Onsdagen ägnades åt Eskilstunas satsning på logistik och vi blev alla djupt imponerade av den enorma satsning som där sker. Dagens avslutades med en inspektion av det nya Stadshotellet och jag lovar att Eskilstuna kommer att få sin Kronjuvel tillbaka.

Min plenifria måndag ägnade jag åt Svenska fordonskomponentsgruppens informationsmöte i Köping. Där fick jag info om läget inom Svensk fordonsindustri och jag var också måltavla för effektiv lobbying för ett antal viktiga frågor för denna industri.

Sammanfattningsvis har den plenifria perioden gjort mig mer välinformerad om läget i Sörmland och svenskt näringsliv

/Hans

Länkar:

Robotdalen: http://www.robotdalen.se/

Föreningen för samhällsplanering:                               http://www.planering.org/

Svenska fordonskomponentsgruppen: http://www.fkg.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s