Interpellationer, sommarhälsning samt ny landshövding

Idag har riksdagen sommaravslutning och solen skiner för en gångs skull detta år. Jag har just skrivit en interpellation så att statsråden får jobba lite grand i sommar. Den handlar om de allt längre kredittider som storföretagen har hos underleverantörerna. Tidigare var kredittiderna ofta 30 dagar men de har nu dragit ut upp mot 90 dagar, vilket innebär att småföretagen får ”agera” bank åt storföretagen. Mot detta har Frankriken infört nationell lagstiftning och en diskussion har förts inom EU om ett gemensamt regelverk. Den svenska regeringen verkar ha inställningen att detta ska lösa sig på ”frivillig väg”, vilket inte sker.

I början av juli drar den stora teaterföreställningen Almedalen igång. Vi är ett sällskap från det sörmländska partidistriktet som är på plats. Själv är jag där från onsdag till söndag och kommer att delta i flera seminarier. På lördagen kommer vi självklart att lyssna på Stefan Löfvén och delta i sosseminglet.

Jag gratulerar även min riksdagskollega, Liselott Hagberg (fp), som skall bli ny landshövding i Sörmland i höst.

Om inget särskilt inträffar tar jag lite vapenvila med bloggandet och önskar er alla en riktigt trevlig sommar!

/Hans

PS Jag fick en midsommarhälsning från Agneta Gille, S-ledamot från Uppland, som jag delar med mig av till er, följ bara länken nedan. DS

http://www.youtube.com/watch?v=u8ZLpGOOA1Q&feature=youtu.be

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s