Almedalen 2012

Almedalsveckan har man lätt en hatkärlek till. Jag måste erkänna att jag först inte tänkte åka på denna tilldragelse. Sen kommer inbjudningar till seminarier där man ibland känner att man vill delta och till en del andra känner man sig ”utkommenderad” av partiet.

Därför bokade jag att åka hit på torsdagen för hemfärd söndag. Jag skulle bo på, som det visade sig mycket trevliga, ”Camp Sörmland” utanför Klintehamn. Där vi till en bråkdel av hotellkostnaderna i Visby haft en väl fungerande stab av chaufförer och kockar (Roger och Tommi, våra ombudsmän). Nu visade det sig att jag fick åka en dag tidigare och att snabbt hitta övernattning på Gotland under Almedalen är inte lätt. Men jag fick låna en översäng hos Pia, Börje och Sinikka i Tofta. Stort tack till dem! Jag vet dock inte om jag skall utsätta mig för experimentet att utsätta en 54-årig kropp för överslaf någon mer gång.

Jag har varit partiets medverkande i två seminarier. Det första anordnades av studieförbundet Sensus och hette ”The only gay in the village”. Där hade jag möjlighet att prata om hur Landstinget Sörmland och Eskilstuna kommun arbetat med HBT-frågor på ett strategiskt sätt. Det andra ordnades av Statstjänstemannaförbundet, ST, och handlade om privatisering inom myndighetsutövning. Där presenterades en intressant rapport om hur allt fler myndighetsuppgifter utförs av privata utförare. Vilka effekter får denna utveckling på medborgarnas förtroende för myndigheten? Är det så att du kan lita på att du får parkeringsboten för felet som du gjort eller för att företaget som skrev den vill ha ökad vinst?

Camp Sörmland” har naturligtvis också minglat och lyssnat på Stefans tal. Stefan har tidigare övertygat som en stabil partiledare som inger förtroende hos människor, men kanhända inte som en lysande retoriker. Den här gången visade han att han också har den förmågan att lyfta en publik med ett bra tal! Akta dig Reinfeldt, du får en tuff match!

Vi får väl erkänna att vi varit lite turister också. Vi gjorde en tur till Sudret och käkade lunch i Ronehamn. Vem tror ni drev café i Ronehamn om inte Olof Palmes tidigare talskrivare Annie Persson som också varit planeringschef hos Ulrica Messing. Så det blev politiksnack då också. För övrigt kan ett besök på Café Koggen i Ronehamn rekommenderas, det var hembakat och det fanns färsk fisk att köpa i närheten.

Nu lämnar vi ”Almedalsbubblan”, Sundbyholm nästa.

/Hans

Länk till Stefan Löfvens Almedalstal: http://www.youtube.com/watch?v=cNelaN5DWec

Jag och Mona Sahlin på minglet i fredags. LO-ordförande Karl Petter Thorwaldsson skymtar i bakgrunden.

Annie Persson, Palmes fd talskrivare till höger om mig och Kicki Salenstedt Linder till vänster då vi besökte Café Koggen.

Jag och Sara Karlsson i Visby.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s