Tillbaka från semestern

Sommaren är inte slut. Det har varit en fantastisk svampsommar! Vi som har förmånen att bo vid Mälaren, som håller regnet borta och solen framme, har faktiskt fått riktigt skapligt med sol.

Nu börjar allvaret dra igång. Men sommaren har även innehållit en del ”arbete”. Den största begivenheten var naturligtvis Pride-festivalen, som var tillbaka i Tanto efter två års utflykt på annat håll. Tåget var fantastiskt och det måste ha varit publikrekord! Jag gick med HBT-sossarna där också ”figurer” som Mona Sahlin och Mikael Damberg syntes. Det måste ha varit kul för Mona att möta den enormt positiva responsen från både deltagarna i tåget och från många av åskådarna.

Jag hoppas att många lyssnade på Stefan Löfvens Sommarprogram som sändes den 10 augusti. De flesta jag pratat med som lyssnat på programmet säger att det förstärker den positiva bild av vår partiordförande som verkar ha fastnat hos många. Det är naturligtvis en tillgång för oss att även personer som inte är självklara socialdemokrater har en positiv bild av vår ordförande.

Det är självklart så att en positiv bild av en person inte räcker. Vi måste också förmå att formulera politiskt budskap som känns relevant. Jag tycker även där att vi är på god väg.

Vår fokusering på behovet att skapa riktiga jobb och underlätta människors väg till att bli anställningsbara till dessa jobb passar väldigt bra i det ekonomiska läge som Sverige och Europa präglas av.

Naturligtvis är det så att det heller inte skadar oss att våra politiska motståndare har uppenbara problem. Det blir nog svårt för Moderaterna att göra om bedriften från 2008/2009 att utnyttja en ekonomisk kris för att dölja en misslyckad regeringspolitik. Centerpartiet har gått från en problematisk situation till en akut kris efter Annie Lööfs självmål i representationsskandalen. Jan Björklunds skolpolitik skjuts allt mer sönder av näringsliv och lärarfack.

Vi närmar oss den period då vi riksdagsledamoter ska lämna in våra motioner inom olika områden. Det kan handla om allmänpolitiska motioner, inom angelägna områden, eller så kallade ”Bygdens väl-motioner”. Har ni några uppslag till sådana motioner för Sörmlands väl, får ni väldigt gärna höra av er till oss riksdagsledamöter på                  (S)örmlandsbänken.

/Hans

Länk till Stefan Löfvens sommarprogram: http://sverigesradio.se/sida/ljud/4082804

Jag och Mona i årets Pride-parad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s