Stadshotell, KU, seminarium, åkerier samt en blek regeringsförklaring

Sedan senast har mycket vatten runnit under broarna. Den 5 och 6 september var jag värd för den socialdemokratiska KU-gruppen då vi visade upp skyltfönstret Eskilstuna och deras hantering av den finskspråkiga minoritetsgruppen. Vi besökte då Pikku Erkki (finskspråkig förskola) samt den finskspråkiga dagverksamheten för äldre. Eskilstuna framhålls som ett gott exempel över hur man kan utveckla servicen för ett minoritetsspråk. Besöket föranledde dessutom en artikel i nummer 37 av den sverigefinska tidningen Ruotsin Suomalainen.

Den 7 september ordnade länsstyrelsen ett mycket intressant bostadsseminarium på Grafikens hus i Mariefred. Bostadsministern Stefan Attefall var där och avslöjade återigen den totala avsaknaden på idéer om hur en framväxande bostadskris skall hanteras. Tage Erlander förlorade kommunalvalet 1966 genom att svara på journalisternas fråga om vad en bostadslös familj skulle göra i Stockholm. Erlander svarade ”ställa sig i kö”.

Kanske är bostadspolitiken en ”bubblare” inför 2014 års val?

På kvällen den 7 september invigdes Stadshotellet i Eskilstuna. För en infödd Eskilstunabo var det en viktig symbolhandling för att framtidstron i staden skall hålla i sig. Dessutom tycker jag att man genomfört en mycket smakfull renovering av det gamla funkishuset.

Måndagen den 10 september anordnade Åkeriföretagen ett seminarium på det nya Stadshotellet. De beskrev där den besvärliga situation svenska seriösa åkeriföretag har i konkurrensen med östeuropeiska företag. De framförde synnerligen rimliga krav på starkare kontroll utav mindre seriösa åkare.

Denna vecka har naturligtvis präglats av Riksdagens öppnande. Det är en traditionstyngd tillställning som innehåller fantastiska inslag utav det bästa som svensk kultur kan uppvisa. Det politiska innehållet i statsministerns regeringsförklaring var, lindrigt sagt, inte imponerande. Jag tror inte att det svenska folket går på tricket att låna de politiska motståndarnas retorik en gång till. Verkar det inte generande att man helt plötsligt tycker att byggandet av Ostlänken nu är genialt och viktigt. Samma Ostlänk som totalt dömdes ut av Anders Borg i valrörelsen 2010. Är det inte märkligt att budgetutrymmet helt plötsligt är så stort? Har det samband med att valåret 2014 kryper allt närmare? Så tungt var Borgs ekonomiska seriositet.

/Hans

http://www.erk.se/ Pikku Erkk

http://www.elite.se/sv/hotell/eskilstuna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s