Budget och kultur mot barnfattigdom

Jag såg just Magdalena Anderssons presskonferens, vilken ”kommande” finansminister. Hon förklarar ekonomi med auktoritet och ändå är det begripligt. Den lagda budgeten är baserad på traditionell socialdemokratisk politik, men innehåller även många nya grepp. Efter att ha träffat många småföretagare förstår man vikten av att en sjuklönevecka tas bort. Det minskar risken för det ”lilla företaget”, där en sjuklig person annars kan bli företagets undergång. Det ökar också förutsättningen för att människor med en sjukdomshistoria ska kunna få ett nytt arbete. Det är väl ändå meningslöst att sänka möjligheten till sjukersättning om människor ändå inte kan få nya arbeten.

Fri entré på statens museer innebär en relativt liten kostnad totalt sett, men ökar tillgängligheten för alla enormt mycket, det gillar jag som gammal historielärare.

Jag har deltagit i partiets ”Barnfattigdomsgrupp” och genom den fått se många av de problem som skapas av att barnfamiljer tvingas leva i fattigdom. Det bästa sättet för att komma åt barnfattigdomen är genom generell välfärdspolitik. Vårt budgetförslag innehåller höjda barnbidrag med 100 kr per månad samt höjt underhållsstöd med 50 kr månad. För en ensamstående mamma med 2 barn innebär det 300 kr mer i plånboken varje månad.

Ikväll ordnar ett antal artister och Rädda Barnen en konsert på Södra teatern i Stockholm. Bland artisterna märks sörmlandssonen Sulo, Idde Schultz, Magnus Lindberg och Kikki Danielsson. Där kommer jag att prata lite om vikten av kampen mot barnfattigdom. Det börjar klockan 19:00 om du vill komma och titta.

/Hans

http://www.sodrateatern.com/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s