Partiledardebatt, varsel och motioner

Igår, onsdag, var det partiledardebatt i kammaren. Jag lyssnade inte på hela för jag var värd för en grupp från Eskilstuna, som går en chefsutbildning och som besökte riksdagen.

Det jag såg i efterhand visar att Mikael Damberg klarar rollen bra. En allt mer lättretlig Reinfeldt saknar idéer om vad han vill och vädjar till väljarna att lita på honom på grund av hans erfarenhet. Det finns en sammanfattande beskrivning för den ”sjukdomen”, det kallas regeringströtthet.

Den ekonomiska krisen i Europa får nu allt större effekter i Sverige. I Sörmland ser vi att allt fler varsel läggs inom industrin. Byggindustrin bromsar kraftigt. Vi vet att nedgång i de sektorerna får spridningseffekter på den privata tjänstesektorn och påverkar även de kommunala skatteintäkterna. Att i ett sådant konjunkturläge använda största delen av reformutrymmet till bolagsskattesänkningar, som om de har effekt först kommer att ha det om många år, är väldigt dumt. I det här ekonomiska läget behövs direkta stimulansåtgärder i ekonomin Och förnuftiga åtgärder för att arbetslösa inte ska hamna i passiva ersättningar. Mot den bakgrunden lägger ett antal socialdemokratiska ledamöter interpellationer till näringsministern om situationen i de olika länen. Jag avser att lägga en sådan interpellation för Sörmlands del.

Jag bifogar en länk till min sida på riksdagen. Där kan du som är intresserad se de motioner jag varit delaktig i.

http://www.riksdagen.se/sv/ledamoter-partier/Hitta-ledamot/Ledamoter/Ekstrm-Hans-0475778011711/

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s