Förtroenderåd

Förtroenderådet i partidistriktet gick av stapeln lördag 20 oktober. Över 80 sörmlandssossar träffades i Katrineholm. Vi hade ett bra möte och vi enades, bland mycket annat, om detta uttalande:

”De senaste tidernas nedläggningar och de ökande varslen i Sverige har gjort många människors vardag osäker. Till exempel varslade SSAB i Oxelösund i oktober 150 personer. Att få fler människor i arbete och minska den höga arbetslösheten är av yttersta vikt. När prognoser nu pekar på att arbetslösheten ytterligare stiger, krävs det krafttag.

Sörmlands socialdemokrater är djupt oroade över denna utveckling. Regeringen agerar håglöst, oinspirerat och utan kraft. Detta i ett läge då det istället behövs krafttag, engagemang och en stark politisk vilja. Regeringen saknar också bra konkreta idéer och hållbara förslag för att hjälpa de människor som drabbas av arbetslöshet. Det behövs bättre möjligheter till omskolning för att bättre matcha arbetsmarknaden.

Regeringens passivitet har gjort att vi befinner oss i ett väldigt allvarligt läge.  Näringslivsutveckling är en viktig del i en politik för fler jobb och för att skapa bättre förutsättningar för små och medelstora företag i Sverige.

Det är hög tid att regeringen slutar behandla näringslivet som ett särintresse och kommer med konkreta åtgärder. Om satsningar uteblir riskerar vi att läget förvärras ytterligare och det får förödande konsekvenser i såväl Sörmland, som i hela landet.

Kunskap och arbete bygger Sverige”

/Fredrik

http://www.socialdemokraterna.se/sormland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s