Dumliberalism och annat

I lördags hade jag förmånen att vara på invigningen av den nya nationalarenan i Solna, Friends arena. Det var ett imponerande uppbåd av svenska artister. Tyvärr kan man konstatera att en så gigantisk anläggning inte riktigt klarade av ljudkvaliteten. Jag såg showen på tv i repris och jag måste erkänna att den var bättre på tv än i verkligheten. Intressant är att arenan fortfarande är föremål för domstolsförhandlingar om korruption som det tidigare moderata kommunalrådet Lars-Erik Salminen är inblandad i.

Det mest bekanta med denna nationalarena, i det moderatstyrda Solna, är kanhända annars att det är Folksam, som är huvudägare i Swedbank, som står bakom namnet. Jag tycker det är synd att man inte valde namnet ”Folksam-LO arena” istället.

Om någon vecka lägger socialdemokraterna sin infrastruktursmotion men redan nu har vår ordförande i Trafikutskottet, Anders Ygeman, ”läckt” en del till media så jag vågar väl spinna vidare på det. En viktig konflikt med den moderatledda regeringen är synen på höghastighetståg och den frågan påverkar Sörmland i hög grad då det styr kvaliteten på Nyköpingslänken. Vi socialdemokrater vill att Sverige bygger riktig järnväg som klarar höghastighetståg. Det är pinsamt att de förnämliga snabbtåg som byggs i Västerås inte kommer att kunna köras i Sverige ens om 10 till 20 år.

En annan fråga är synen på organisationen av järnvägsunderhållet. Där Sverige, som enda land i Europa, inte låter beställaren – Trafikverket, kontrollera utfört arbete utan ger ”förtroendet” till entreprenören själv som får kontrollera sitt arbete. Det kallar jag för dumliberalism

/Hans

http://www.socialdemokraterna.se/Media/nyheter/Bygg-Sveriges-forsta-hoghastighetsbanor/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s