Debatt mot näringsministern och ytterligare ett avhopp

Jag hörde precis att Sverigedemokraten Lars Isovaara lämnar riksdagen efter den senaste SD-skandalen. Det är tydligen lättare att offra en bonde än en drottning. Oj då, drottningarna måste vara Almqvist och Ekroth. För visst måste det vara allvarligare att beväpna sig med järnrör än att vara ”full och dum”?  Jag menar dock inte att negligera det han sagt och gjort.

Vi ser nu en tendens till att SD går igenom en liknande process som Ny demokrati gjorde, nämligen inre upplösning. Jag måste erkänna att jag hade överskattat deras inre städjobb och uppbyggnaden av fasta organisatoriska strukturer. Hittills verkar, egendomligt nog, detta totala kaos inte påverka deras opinionssiffror. Tänk tanken om femtedel av de socialdemokratiska ledamöterna, valda i 2010 års val, hade varit indragna i motsvarande skandaler som Sverigedemokraternas ledamöter nu utmärker sig i.

I tisdags, 27 november, var det äntligen dags att få svar på min interpellation till Annie Lööf.

Näringsministern valde att klumpa ihop tre interpellationer från socialdemokraterna, så rubriken på debatten är ”Varsel i Skaraborg”, men min interpellation ”Näringslivets situation i Sörmland” är också med. Här kan du läsa hela min interpellation: http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Fragor-och-anmalningar/Interpellationer/Naringslivets-situation-i-Sorm_H01086/

Jag är inte särskilt nöjd med näringsministerns svar och jag anser att regeringen, med henne i spetsen, borde göra mycket mer i det bekymmersamma läge som vi nu befinner oss i.

Gör din egen bedömning, här är länken till debatten: http://www.riksdagen.se/sv/Debatter–beslut/Interpellationsdebatter1/Debatt/?did=H01077&doctype=ip

Mina partikamrater Monica Green och Ingela Nylund Watz deltar också i debatten med Lööf.  Jag tycker du ska titta på debatten.

Jag bifogar även länk till interpellationsdebatten mellan bänkkamraten Sara Karlsson och Miljöminister Lena Ek (C) om EU:s handel med utsläppsrätter:

http://www.riksdagen.se/sv/Debatter–beslut/Interpellationsdebatter1/Debatt/?did=H010122&doctype=ip

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s