Sjukvecka med skogsutflykt

august

Vecka sex var pleni fri vecka och jag hade ett ambitiöst program för insatser i valkretsen under denna vecka. Måndagen började bra med ett besök som Mellanskog ordnade vid Sofielund utanför Flen. Vi var fyra ledamöter från Sörmland varav jag och Sara från S. Vi tittade på hur privata markägare brukar sin skog och hur hyggesbruk kan förenas med högt ställda miljömål. Vi fick oss också en dos av kunskap runt viltets påverkan av skog och mark. Bland annat att ett hårt betestryck utav älg gör att mängden tall i skogen minskar medan gran då ökar. Jag hade under dagen en medarbetare i form av August,min son, som kände sig lite för krasslig för att vistas i skolan. Hans ”krasslighet” ramlade över på mig så att jag under resten av veckan fick ägna mig åt hemmaarbete och åt kurering.

I veckan kom en opinionsundersökning som visade att var sjätte LO-medlem uppger Sverigedemokraterna som bästa parti. Därigenom är SD näst största parti för denna väljargrupp. Samtidigt kom en annan undersökning som visar att svenskarnas attityd till invandring aldrig varit mer positiv än nu. Hur går det ihop?

Man kan konstatera att även om människors generella attityd till invandring och invandrare är mer positiv idag så är det en tillräckligt stor del av väljarkåren som har en annan uppfattning och idag finns det ett parti som står för en sådan politik som man ”vågar” identifiera sig med. Det är naturligtvis besvärande för socialdemokratin om vi inte lyckas formulera en politik som gör att en stor del av LO-medlemmarna inte tror att invandring och ett solidariskt samhälle går att förena. För det är väl det som är grunden? Att människor tror att: Hotet mot ”mitt jobb” blir mindre om inte ”andra” kommer hit. Att ”min” bostadsmiljö blir bättre om inte ”andra” finns här. Att ”min” socialförsäkring inte urholkas om inte ”andra” kommer hit. Att ”mina” barns skola blir bättre om inte ”andra” kommer hit…

/Hans

http://www.mellanskog.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s