Finbesök i Eskilstuna

CJSLSSU130319

I fredags var det partistyrelse inför kongressen. Stämningen i partiet känns bra och en god bekräftelse på det var de fina opinionssiffror som presenterades. Det är klart att för socialdemokrater som är vana vid att ”normalläge” är ungefär 45 procent så känns det såklart märkligt att vi ska vara glada då vi har 35 procent. Men jag tror att vi i det politiska landskap vi har, med åtta partier, med två nya politiska dimensioner (miljö och invandring) och avsaknaden av den absoluta garantin mot flöde vänsterut som järnridån utgjorde, är 35 procent ett ganska bra läge. Göran Perssons valresultat 2002 med cirka 40 procent är kanske dagens motsvarighet till Tage Erlanders valresultat 1968 på över 50 procent? Vad som är uppenbart är att med de siffror vi idag ser i opinionen kommer det att bli svårt att få ett underlag av över hälften av riksdagens ledamöter. Det kan komma att leda till politiska kombinationer som idag verkar långsökta.

I lördags hade arbetarkommunen i Eskilstuna årsmöte. Där var LO:s vice ordförande Tobias Baudin gästtalare.

På söndagen satt jag sedvanligt ordförande på samfällighetens årsmöte hemma i Sundbyholm. Styrelsen har gjort ett gott jobb, det kan man märka på att årsmötena numer går undan. Den stora aktuella frågan hos oss i Sundbyholm är bildandet av en ekonomisk förening för att bygga bredbandsnät. För en amatör som mig, tycker jag att det är konstigt att staten inte behöll telefonnätet då man bolagiserade Televerket. Hade man gjort det hade man haft förutsättningar för att kunna ersätta kopparnätet med fibernät i hela landet. Är det rimligt att vi allihop ska hålla på att gräva själva?

Igår, måndag, var Carin Jämtin och Stefan Löfven i Eskilstuna. De besökte Vårdcentralen City och deltog i ett möte på Mälardalens Högskola. Det var cirka hundra personer på mötet och jag tyckte det var väldigt intressant och bra!

Efter mötet åkte Carin Jämtin med mig tillbaks till Stockholm i ett gräsligt väglag. Vi såg dessvärre flera avåkningar. Det var förskräckligt halt, jag hoppas att ingen skadade sig.

/Hans

http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.1724632-sa-ska-stefan-lofven-bli-ny-statsminister

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s