Val, VÅP och KU-utfrågningar av ministrar

Efter en lyckad partikongress drabbades partiet av debatt om lämpligheten av att Omar Mustafa sitter i partistyrelsen. Själv hade jag inte tillräcklig information om personen och jag tror att väldigt få av ombuden hade det då han valdes. Ansvaret för den uppkomna situationen ligger helt hos Stockholms arbetarekommun och valberedningen. Det som hänt skadar både partiet och Omar. För att få en vidare bild av min syn i denna fråga kan du lyssna på en fem minuters intervju med mig i Sörmlandsradion:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5505589

Igår presenterade regeringen Vårpropositionen – VÅP. I denna fick Anders Borg krypa till korset och inse det alla andra insåg redan i höstats, nämligen att regeringen byggt sin politik på allt för optimistiska prognoser. Magdalena Andersson klädde av Borg ordentlig i TV-debatten igår kväll:

http://www.svt.se/wd?widgetId=23991&sectionId=532&articleId=1161821&type=embed&contextSectionId=532&autostart=false

Idag, tisdag, mellan 11:00-13:00, har KU haft utfrågning av två ministrar som anklagas för klantighet. Annie Lööf och Näringsdepartementet ägnade sig åt vidlyftig intern representation samtidigt som hon sparkade en generaldirektör för precis samma sak. Dessutom råkade Näringsdepartementet betala Centerpartiets räkning. Något som rättades till efter mediernas upptäckt av det inträffade. Staten skall kanske inte vara bank åt Centern?

Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth ”råkade” skicka vidare en synpunkt från en bekant på ett planeringsärende i Skåne till en annan ”bekant” – landshövdingen i Skåne. Kan det ses som påtryckning i ärendet, döm själva här, redan nu kan du lyssna via denna länk:

http://www.riksdagen.se/sv/Utskott-EU-namnd/Konstitutionsutskottet/Oppna-utfragningar/Oppen-utfragning/?did=H0C220130416ou1&doctype=ou

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s