Mer KU och sörmlandskongress med Magdalena Andersson

Igår onsdag debatterades två KU ärenden i kammaren. Det första ärendet handlade om Leif Pagrotskys motion om ett minnes år för demokratins genombrott i Sverige. Motionen handlar om att medvetenheten om hur demokratin erövrades efter en hård kamp mot en konservativ kungamakt och högern i riksdagen. Moderaternas Arkelsten visade ju att även ledande politiker tycks omedvetna (?) om den historiska sanningen. Björn von Sydow hade en lysande och lättsam argumentation för vikten av ett minnes år. Motionen gick dessutom igenom!!!

http://www.riksdagen.se/sv/Debatter–beslut/Debatter-och-beslut-om-forslag/Arendedebatter/?did=H001KU16&doctype=bet

Det andra ärendet handlade om inrättandet av så kallade servicekontor för att säkra statliga verks närvaro i hela landet. Den frågan har utretts och beretts sedan 2007 och under tiden lägger skatteverk, försäkringskassa och arbetsförmedling ner kontor efter kontor. Den debatten hade jag mot bland annat centerns Per-Ingvar Johnsson. Jag börjar debatten och sen talar jag 34:10 samt 36:20 in i debatten:

http://www.riksdagen.se/sv/Debatter–beslut/Debatter-och-beslut-om-forslag/Arendedebatter/?did=H001KU19&doctype=bet

Det socialdemokratiska partidistriktet i Sörmland har distriktskongress på lördag. Vi samlas då i Nyköping inför supervalåren 2013 och 2014 (kyrkoval, EU-val samt valen till kommuner, landsting och riksdag).

Magdalena Andersson är inbjuden huvudtalare. Jag ser fram emot att de sörmländska ombuden ska få lyssna på Magda som jag tycker är väldigt duktig och tydlig.

På kongressen samlas flera hundra Socialdemokrater från Sörmland, ombuden ska få ta ställning till en rad motioner från medlemmarna och besluta om partiets framtida politik. Det handlar om att hitta lösningar på våra stora utmaningar och göra det i samtal med invånarna i de olika kommunerna i Sörmland.

Sverige måste som ett litet exportberoende land hävda sig genom att satsa på en bättre utbildning, från förskolan till universitetet. Kunskap är nyckeln till framtidens jobb och kunskap är viktigt om Sverige ska kunna konkurrera globalt om de nya jobben. Arbete är grunden för välstånd. För att utveckla Sverige krävs att fler har jobb och därmed en egen försörjning. Arbete skapar delaktighet. Arbete ger människor frihet och större möjligheter till utveckling. Nya jobb och full sysselsättning är vår prioritering.

/Hans

1 tanke på “Mer KU och sörmlandskongress med Magdalena Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s