Första maj, konst och KU

bild (4)

I onsdags var det första maj. Jag höll tal i Hälleforsnäs och i Flen. Jag måste säga att jag är imponerad av att Hälleforsnäs, som ju inte direkt är någon metropol, ordnar ett sådant fint första maj firande i deras välskötta Folkets hus. Det är också väldigt imponerande med en digital bio i en ort med dryga 1000 invånare. Där visade man filmen om Olof Palme efter mötet.

I Flen hade man på bra socialdemokratiskt sätt kombinerat tradition och förnyelse. Ett riktigt hederligt första maj tåg med blåsorkester och röda sidenfanor som gick till den inhyrda sporthallen där det var fullt med familjer och barn. På båda ställena var stämningen bra och det var också bra med folk.

De rapporter jag fått från andra delar visar att det varit bra firande runtom i landet. Ardalan Shekarabi, som var i Eskilstuna, var mycket nöjd med första maj firandet i staden.

1maj eskilstuna

Vingåkerssonen Göran Persson gjorde nostalgitripp till hembygden och drog en stor publik samt både Expressen och Aftonbladet. Som vanligt höll Göran ett alldeles lysande tal, enligt dem jag talat med.

Igår hade Konstitutionsutskottet utfrågning av statsministern. Utfrågningen handlade om två olika områden. Det första om hur regeringen hanterar tillgängligheten av allmänna handlingar på regeringskansliet. Det är strikt reglerat i regeringsformen hur tillgängligheten ska vara. Regeringen har enligt JO brustit gravt att leva upp till grundlagens intentioner.

Den andra delen handlade om den så kallade Saudi-affären. Den utfrågningen inleddes av Peter Eriksson (Mp), eftersom han kommer från det anmälande partiet. När Peter ställt sina frågor var det inte mycket skottfält kvar för mig. Men jag lyckades hitta en skottvinkel som åtminstone resulterade i en stor artikel i Dagens Nyheter idag. Den handlar om den konstitutionella skvadern, samordningskansliet.

För er som vill ta del av utfrågningen kan ta del av den här:

http://www.riksdagen.se/sv/Utskott-EU-namnd/Konstitutionsutskottet/Oppna-utfragningar/Oppen-utfragning/?did=H0C220130502ou1&doctype=samtr

bild (2)

Jag besökte både Eskilstunas konstmuseum och vårt fina stadsmuseum. Jag saknar dock den stadshistoriska utställningen och hoppas att den kommer åter.

http://www.eskilstuna.se/sv/Uppleva-och-gora/Museer-2/

Det fina vädret gör att helgen kommer att vikas åt trädgårdsmästarsysslor.

På måndag kommer jag att återbesöka min arbetsplats Årbyskolan. Där har jag fortfarande kvar min lärartjänst efter 21-års tjänstledighet. Alla 112 socialdemokratiska riksdagsledamöter ska göra två studiebesök på skolor i sina valkretsar. Så vi räknar med att göra minst 224 skolbesök. Det ska bli väldigt intressant att se hur min gamla skola mår.

bild (3)

Trevlig helg!
/Hans

~8324266

Skulptur av Cajsa von Zeipel

bild

Arbetarecafé av Albin Amelin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s