Debatt med Anders Borg med mera

Jag ska bland annat till ABF i Stockholm idag för att prata om barnfattigdom. Jag gör en liten snabbuppdatering över vad som hänt de sista veckorna så återkommer jag med mer de närmsta dagarna.

I torsdags o fredags förrförra veckan deltog jag i Sparbanksstiftelsen Nya årsstämma som var på Södertuna slott i Gnesta. För mig som kom in i stiftelsen lagom efter kraschen när landets sparbanksstiftelser förlorade miljarder är det glädjande att se att vår stiftelse har rest sig ur askan och kunnat stärka sitt ägande i Swedbank, visserligen ännu i mindre omfattning. Dessutom har man också, om än i liten skala, börjat dela ut bidrag till vällovliga projekt.

I tisdags den 21 maj hade jag KU och vi börjar närma oss ställningstagande vad det gäller kritik mot regeringen där kommer nog en del som kommer att påverka bilden av regeringens regeringsduglighet.

Jag deltog även i en interpellationsdebatt mot Anders Borg denna tisdag. Han är en duktig debattör men vad debatten visade är att vi har väldigt olika syn på socialförsäkringar. För honom är det bidrag, för oss är det försäkring. Är sjukdom ”fulare” än vattenskada? Är arbetslöshet ”fulare” än plåtskada.

Ifall du är intresserad kan du se debatten i efterhand på din dator via http://www.riksdagen.se. På grund av att riksdagen håller på att göra om sin hemsida kan jag inte länka direkt till den utan du får söka på: ”Ekonomisk politik för förhärdade” av Peter Persson (S).

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s