Ytterligare en vecka av mitt liv

01234hans

Torsdagen den 23 maj fick vi sörmländska riksdagsledamöter av en grupp S-kommunalare från Katrineholm som Sara, Caroline och Fredrik tog hand om. Jag själv ägnade mig åt en grupp med personal från Eskilstuna kommun. De hade möjlighet att följa en votering, vi gjorde en rundvandring i riksdagen och de som ville kunde också följa en del av frågestunden.

På kvällen träffade jag SSAB koncernledning. De berättade om en tuff konjunktur för stålindustrin och behoven av strukturförändringar i Europa. Ur SSAB synpunkt framkom också vikten av att malmtransporterna från Bergslagen går över Oxelösund.

På fredagen praktiserade jag på min gamla gymnasieskola, S:t Eskil. Jag fick möjlighet att se samhällskunskapsundervisning i dagens gymnasieskola, intressant och lärorikt!

För att möjliggöra detta studiebesök hjälpte Jonny på partidistriktet mig med att besikta min bil. Den fick bara anmärkning på en bromskloss. Tack Jonny!

I helgen var det Springpride i Eskilstuna. 2000 personer i tåget och det var en fantastisk stämning. HBT-sossarna hade organiserat en bra avdelning i tåget, bra jobbat!

I måndags medverkade jag på ABF:s ledningskonferens i Stockholm och pratade om barnfattigdom. Tommi var inte här och kunde därför inte se till att jag fick en fungerande ”sticka” med bilder. Istället hjälpte Claudia på Cephalus mig med detta, vilket var tur då ABF saknade overheadapparat. Tack Claudia!

Det var intressant att se hur många som blir förvånade och upprörda över hyur inkomstfördelningen har utvecklats i Sverige sen borgarna övertog makten 2006. Den fattigaste tiondelen har blivit fattigare och den rikaste halvan har fått det mycket bättre.

På tisdagen deltog jag i ett seminarium på finska ambassaden. Det handlade om finskans ställning i Sverige. 700000 svenskar har finskspråkig bakgrund ändå behandlar Sverige, en i grundlagen skyddad nationell minoritet väldigt nonchalant. Vi har inte ens långsiktigt säkrat personalförsörjningen av förskolepersonal, lärare och vårdpersonal som har tillräcklig kompetens för att leva upp till lagstiftningens miniminivå. Sverige har anledning att skämmas!

Tisdagen avslutades mer lättsamt på QX (gaytidning) sommarsläpp på Mälarpaviljongen. Det var en trevlig tillställning i rosédimma i vackert svenskt försommarväder. Jag var helt felklädd, då jag var klädd för ambassadbesök, i kostym och slips.

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s