Att svära i kyrkan

Det är namnet på en ny antologi som jag varit med och skrivit och som släpps i Almedalen. Underrubriken är ”24 röster om evig tillväxt på en ändlig planet” och det är just vad som är temat på alla kapitel i boken. Vi vrider och vänder på frågor kring ekonomisk tillväxt och hållbarhet. Mitt kapitel heter ”vad är av värde?” och resonerar lite kring frågan varför vi ska ekonomisk tillväxt.

Redaktör för antologin är Stellan Tengroth och medverkande förutom jag själv är bl a Fredrik Lindström, Stina Oscarsson, KG Hammar, Christer Sanne och en rad andra personer från olika politiska och vetenskapliga sammanhang. Bakom antologin står nätverket Steg 3 som verkar för att lyfta frågor kring en hållbar ekonomi.

20130614-102421.jpg

Här är den sex pistols-inspirerade framsidan till antologin som alltså presenteras i Almedalen onsdag den 3 juli kl 10, Hamnplan 5 (här hittar du mer info om seminariet).

—–

I söndags skrev jag i Folket under rubriken ”därför kandiderar jag till ordförande för S-kvinnor”. Som du säkert vet har vår ordförande Lena Sommestad valt att ställa sin plats till förfogande vid förbundsmötet i augusti. Efter en stunds funderande valde jag att kandidera till uppdraget, och det var viktigt för mig att berätta varför. Du kan läsa artikeln här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s