KU, KGB & Katarina kyrka

bild (3)
Tisdagen den 11 juni besökte fyra årskurs nio klasser från Tallåsskolan i Katrineholm riksdagen. Det var ungefär 100 lärare och elever som besökte oss under ett par timmar. Vi delade in dem i grupper och visade dem runt i riksdagen, innan vi alla återsamlades i Andrakammarsalen för att berätta lite mer om hur riksdagsarbetet går till.

Jag missade partiledaredebatten den 12 juni. Då befann jag mig istället på skolavslutning i Katarina kyrka, men jag tittade på den i efterhand och såg hur Mikael Damberg manglade de andra. Han skötte sig utmärkt.

På torsdagen hade partiet en Arbetarekommunsordförandträff på Nalen i Stockholm. Jag följde även med sörmlandsdelegation och tittade på vilka profilkläder och profilartiklar som kan tillhandahållas. Ombudsmannen beställde på rak arm 2000 SAP-nålar. Så är ni i behov av sådana kan ni kontakta partidistriktet. Vi hann också med en öl på KGB. På KGB kan man också se sovjetisk nostalgia.

KU-debatten igår, den 18 juni, handlade framförallt om regeringens regeringsduglighet. Vill du titta kan du göra det via länken nedan:
Debatt och beslut Tisdag 18 juni 2013, Granskningsbetänkande, Betänkande 2012/13:KU20

http://www.riksdagen.se/sv/Debatter–beslut/Debatter-och-beslut-om-forslag/Arendedebatter/?did=H001KU20&doctype=bet#pos=4246

1.1

På onsdag nästa vecka, den 26 juni, är det interpellationsdebatt om pendeltågen till Gnesta. Jag och flera med mig har ställt interpellationer till statsrådet Catharina Elmsäter-Svärd. Läs min interpellation i länken nedan:
http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Fragor-och-anmalningar/Interpellationer/Gnestapendeln_H010492/

Caroline Helmersson Olsson har dessutom ställt en fråga till samme minister. Frågan handlar om tågavgångar i Sörmland. Något svar har ännu inte kommit, men vill du läsa frågan kan du göra det i länken nedan:
http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Fragor-och-anmalningar/Fragor-for-skriftliga-svar/Tagavgangar-i-Sormland_H011600/

Jag vill passa på att önska er alla en riktigt trevlig midsommar, trevlig helg!

bild (4)

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s