Gnestapendeln

I onsdags hade jag interpellationsdebatt med infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) som svarade på min och två andra interpellationerna om Gnestapendelns framtid.

De två andra interpellanterna var min partikollega Ingela Nylund Watz och miljöpartisten Mats Pertoft. I debatten deltog också socialdemokraternas talesperson i trafikfrågor Anders Ygeman, vänsterpartiets Lars Ohly (tidigare konduktör) samt folkpartisten Gunnar Andrén. Infrastrukturministern pressades kraftigt i frågan och det kändes som om debatten gjorde intryck på henne. Det är inte många interpellationsdebatter som man kan säga så om. Problemet är att det inte bara handlar om Gnestapendelns framtid. Nej, det handlar om ett systemfel i planeringen av landets tågtrafik. Detta systemfel skapar osäkerhet för människor som är beroende av tåg för att ta sig till sitt jobb eller skola.

Du kan titta på den timslånga debatten här:
http://www.sn.se/nyheter/gnesta/1.1823741

Nu skall jag snart ta helg. Eventuellt besöker jag Sundbyholms hamn klockan 19:00 imorgon 29 juni och lyssnar till Sulo och Idde som spelar och sjunger där. Trevlig helg!

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s