SKL, MSP och småföretagarvardag

Förra veckan medverkade jag på SKL – Sveriges kommuner och landstings – utbildning för nyanställda. Det är intressant att försöka förklara för personer som arbetar inom den politiskt styrda sektorn men aldrig varit i kontakt med politiker om vad vi förtroendevalda gör. Det är nyttigt att påminna sig om att personer som arbetar i strategiskt viktiga positioner kanske aldrig varit i personlig kontakt med beslutsfattare.  Det var ett nyttigt möte för mig och jag hoppas det var det även för dem.

Vi är inne i höstkampanj och alla socialdemokratiska riksdagsledamöter är ute på företagsbesök. Idag har jag varit på MSP –  Munktell  Science Park och mött ett antal nyföretagare. Det är spännande att höra hur människor som brinner för sina idéer vågar ge sig in i nyföretagande. Man får en väldigt stor respekt för hur utlämnad småföretagaren är. Det vill till att man är och förblir frisk för även om man får en slags stilleståndsersättning finns det kanske inget företag att komma tillbaka till, kunderna flyr. Även föräldraledigheten verkar vara en hård nöt att knäcka. Politiskt är det inte bara skattesänkningar som är viktigt för att underlätta företagande vi borde nog också tänka på om det går att kombinera livet och företagande enklare och tryggare.¨

http://www.munktellsciencepark.se/

Den typ av inkubator som MSP är exempel på skapar en god miljö för att intressanta möten ska resultera i nya idéer och affärsmöjligheter. Dessutom vittnade flera av företagarna om vikten av att också finnas i en social kontext och inte behöva sitta själv. MSP kunde också hjälpa till med en hel del service som annars kan vara svårt för en ensamföretagare att organisera.

/Hans

Partiledare Löfven agerar väckarklocka:

http://www.youtube.com/watch?v=Zyp-81RKqNg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s