ALMI och JO blandas med Bryssel, Vagnhärad och Eskilstuna

MU

Sen senast har jag knackat dörr två gånger hemma i Eskilstuna. Måndagen den 11:e i Viptorp och den lördagen den 16:e knackade vi i Fröslunda. Det var en positiv upplevelse båda gångerna. I Viptorp var det fantastiskt att vi var över 3o partikamrater som knackad några hundra dörrar. Med sådan uppställning och arbetsvilja piskar vi upp borgarna rejält i september! I Fröslunda var det kul att möta unga entusiastiska partimedlemmar som ville lära sig att knacka dörr. Med sådan återväxt kan man vila tryggt på hemmet!

Onsdag till fredag var partidistriktet och arbetarekommunernas valledning i Bryssel, tillsammans med ett par andra partidistrikt. Det kändes som vi kom ett bra stycke in på valplaneringen och att det finns en beredskap att prestigelöst lära av varandra. Fredrik Olovsson gick igenom hur man arbetar i Katrineholm och Erik Unnerdal gjorde en genomgång av Eskilstunas arbete. Det kommer att skapas en facebookgrupp för dem som är ”facebookkunniga” för att där kunna lära av varandra och utbyta erfarenheter.

Vid besöket på parlamentet fick vi förmånen att lyssna på de båda parlamentarikerna Marita Ulvskog och Olle Ludvigsson.

GS OL

I lördagskväll var jag i Vagnhärad och pratade inför Trosa arbetarekommun och den finska föreningen om det allmänpolitiska läget och om arbetet med den finska minoritetspolitiken.

I måndags hade vi ALMI Stockholm-Sörmland styrelsemöte. Det ger en bra bild över konjunkturläget med en het servicesektor i Stockholm och en sval industrikonjunktur i Sörmland. Det känns inte som om det lyft alla pratat om ännu har kommit igång.

Riksbanken har nog haft en överdrivet positiv syn på den ekonomiska utvecklingen.

I tisdags överlämnade justitieombudsmännen sin ämbetsberättelse till konstitutionsutskottet. Ämbetsberättelsen ger en bra bild över tillståndet inom den svenska välfärdssektorn och också en känsla för hur de svenska statliga och kommunal förvaltningarna fungerar i relationen med medborgarna. Det finns en hel del upprörande exempel på hur tingsrätter fäller åtalade utan att ange domskälen. Detta gör det i princip omöjligt för den dömde att förstå sin dom. Det är också uppenbart att det finns en hel del brister inom socialtjänstens arbete. Framförallt gäller detta i de mycket känsliga ärenden som gäller omhändertagande av barn.

Här är länken till ”Öppet sammanträde i KU om JO:s verksamhet”:

http://www.riksdagen.se/sv/Utskott-EU-namnd/Konstitutionsutskottet/Oppna-utfragningar/Oppen-utfragning/?did=H1C220131119st1&doctype=samtr

/Hans

HEBRBilderna är överst på Marita Ulvskog, mellanbilden på Olle Ludvigsson och Göran Svärd och längst ner på mig själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s