Partistyrelse och EU, debatt och länkar till bland annat Giraff

I fredags hade partistyrelsen sammanträde. Jag måste erkänna att jag var lite splittrad vid sammanträdets början för just då skulle jag springa till kammaren och ta debatt med justitieministern Beatrice Ask med anledning av hennes svar på min interpellation om kredittider för småföretag. Här kan du läsa den debatten:

http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Kammaren/Protokoll/Riksdagens-snabbprotokoll-2013_H10933/#{6E004E9F-DFFD-4242-A82B-BE505501344B}

Det är uppenbart att regeringen är sen med åtgärder för att förbättra situationen för landets småföretag inom industrisektorn på grund av teoretiska argument från juridiskt håll om vikten av upprätthållande av avtalsfriheten. Ett mer legitimt argument handlar om att reglerna, kanhända, behöver se olika ut inom olika sektorer av näringslivet. Framförallt handeln kan vara ett sådant område. Jag tycker nog att regeringen skulle kunna ha löst den frågan om viljan verkligen fanns.

Tillbaka på partistyrelsen gick vi igenom planeringen inför europavalrörelsen. Du kan ta del av den här:

http://www.socialdemokraterna.se/Pressrum/nyheter/Valplattform-infor-valet-till-Europaparlamentet/

Vi fastställde också vår lista på kandidater till europavalet. Vårt mål är att ha minst sex mandat. Här kan du se listan:

http://www.socialdemokraterna.se/Pressrum/nyheter/Lista-till-Europaparlamentet-beslutad/

I måndags hade jag Robotdalens styrelsemöte i Eskilstuna. Robotdalen är ett framgångsrikt exempel på konkret näringspolitik. Ett nu elvaårigt projekt har kommit att bli en viktig aktör inom utvecklingen. Både av nya företag med robotlösningar som produkt, bland annat inom hälsosektorn och genom utveckling av befintliga industriföretag genom automation av produktionen. Om du vill läsa mer om en spännande produkt som fötts inom Robotdalen kan du kolla här:

http://www.robotdalen.se/sv/Projekt/Utvecklingsprojekt-Giraff-AB-i-Sverige/

/Hans

PS Du följer väl Opinionsverkets arbete?:

http://opinionsverket.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s