En stor man har lämnat oss

bild (6)

Då Talmannen igår, med stöd av Riksdagsordningen 5:12, vägrade proposition i frågan om sänkning av den statliga inkomstskatten skall frågan nu utredas av konstitutionsutskottet. I morse hade vi därför ett första extrainkallat möte i KU. Det tycks som om hälften av auktoriteterna på området ger oss i oppositionen rätt, medan den andra halvan menar att det är fel. Det visar på frågans knivighet, anser jag. Idag fattades inget beslut. På tisdag nästa vecka har vi därför ytterligare ett extrainkallat KU-möte och jag tror att vi med säkerhet vet besked senast på torsdag.

1461723_10151938925223283_26249111_n

Jag fick också den stora äran att fira Finlands 96:e självständighetsdag på den finska ambassaden på lunchen idag. Det var trevligt att träffa och samtala med den diplomatiska kåren och vi bjöds på bland annat finska piroger.

Onnea Suomi, onnittelut!

Eller som vi säger i Sverige: Grattis Finland, grattis!

Under gårdagskvällen fick jag och världen ta emot det sorgliga beskedet att den store folkrättskämpen Nelson Mandela gått ur tiden. Jag tar av mig hatten för honom och beundrar hans förmåga att hålla ihop Sydafrika, landet med det såriga förflutna, under övergången från apartheid. Mandela var Sydafrikas första demokratiskt valda president och var en verkligt värdig vinnare av Nobels fredspris som han fick 1993. Han delade priset tillsammans med Frederik Willem de Klerk.

Tack för allt Madiba!

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s