KU gav oppositionen rätt i brytpunktsfrågan

På morgonens möte i konstitutionsutskottet röstade en majoritet för att ge möjlighet att sätta stopp för regeringens sänkning av den statliga inkomstskatten. En enig opposition röstade för förslaget medan Allianspartierna, som är i minoritet, var emot. Beslutet var ganska väntat anser jag, även om det var en klurig fråga. Som ni minns från mitt förra blogginlägg så ansåg experterna att det var 50/50 mellan hur man kunde tolka detta.

Jag tycker att det är bra ur ett demokratiperspektiv att en samlad majoritet i riksdagen faktiskt kan förhindra en skattesänkning ifall det är majoritetens vilja. Det här innebär att staten får mer pengar till att bygga välfärd, inte mindre, som hade varit fallet ifall regeringen höjt gränsen för statlig skatt.

Beslut i frågan tas i morgon under voteringen i kammaren. Jag har en känsla av att alla som skall vara på plats kommer att vara det.

http://www.riksdagen.se/sv/Start/Press-startsida/pressmeddelanden/201314/KU-ger-gront-ljus-for-att-andra-riksdagsbeslut-om-hojd-skiktgrans-for-statlig-inkomstskatt/

http://www.dn.se/nyheter/politik/gront-ljus-for-att-stoppa-skattesankning/

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s