Folkbildning, vård och omsorg och SD:s icke existerande kvinnoförbund

I förra veckan var vi på Sörmlandsbänken på studiebesök på Lövåsgårdens äldreboende i Katrineholm. När debatten går het om människors rädsla inför ålderdom och den vård man kan få så är det nyttigt att så nyligen ha besökt ett positivt exempel på svensk äldrevård. Både miljön och det intryck som förmedlades från de människor som bor där gjorde att man gick därifrån med lätta steg.

På eftermiddagen besökte vi Karsuddens regionsjukhus för rättspsykiatrisk vård. Jag blir imponerad över det fantastiska arbete de 300 anställda gör för att försöka vårda människor som har så stora problem. Man kan inte låta bli att efter ett sådant besök att känna en stor medkänsla med patienternas anhöriga.

I måndags var Sörmlands riksdagsledamöter inbjudna till en träff om folkbildning på Nyköpings folkhögskola. Vi fick en bra genomgång av folkbildningens stora roll, både inom bildningsområdet samt utbildningsområdet. Amelie Von Zweigbergk, den tidigare folkpartistiska statssekreteraren på Utbildningsdepartementet, gick igenom folkbildningen i Norden och konstaterade att den svenska synen på folkbildning är unik. Man kan konstatera att om Folkpartiet bara bestod av människor med hennes syn skulle blockpolitiken se annorlunda ut.

Veckans politiska skandal verkar vara Sverigedemokraternas bedrägeri (?) för att erhålla stöd för ett fingerat kvinnoförbund. Kanske kan helhetsbilden av ett parti där partiets ledande representanter skaffar sig skyhöga lönar och partiet skaffar sig ekonomiska resurser med tvivelaktiga resurser ändra en del väljares bild av SD som ett antietablissemangsparti. Den bilden av SD har möjliggjort att deras representanter har kunnat bete sig på ett sätt som aldrig skulle accepteras hos representanter hos något annat parti.

Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s