Fd näringsministerns obefintliga sinne för affärer och annat

Partiets valplanering börjar komma på plats, både på central och regional nivå. Målsättningen att knacka 1,2 miljoner dörrar skall ses i ljuset av att tio knackade dörrar har lika stor påverkan som 100 000 flygblad, enligt modern forskning. Vi får alltså hjälpas åt för att nå det målet och därigenom få en socialdemokratisk ledning i Europaparlamentet och en ny regering i Rosenbad.

Länk till vår EU valplattform:

http://www.socialdemokraterna.se/Pressrum/nyheter/Valplan-for-EU-valet-/ 

Maud Olofsson har med sedvanlig ödmjukhet uttalat sig inför KU:s granskning av den såkallade Nuon-affären. En affär som har lett till att den svenska staten helt och hållet går miste om utdelning i år från Vattenfall, en intäktsminskning på flera miljarder kronor. Överpriset för Nuon är nämligen hissnande 30 miljarder enligt ekonomisk expertis. Det är alltså lön till 60000 offentligt anställda i ett år (med kringkostnader).

Läs mer om före detta ministern, Maud Olofsson, affärssinne här:

http://www.svd.se/naringsliv/olofsson-varnades-for-nej-till-nuon_8959248.svd 

Med detta i beaktande och Mauds affärssinne finner jag det obegripligt att Svensk besöksnäring, Visita, vill ha henne som styrelseordförande.

Det finns stor risk för att årets valrörelse blir smutsig. Ett tecken på detta är sådant som MAX brev till sina anställda och den moderata landstingsledningens brev till sina anställda med varningar för en rödgrön valseger. Även personliga påhopp kommer vi nog att se gott om. Vi måste då vara rädda om varandra.

Igår firade jag Runerbergdagen (en slags inofficiell finlandssvensk nationaldag) genom att äta Runerbergtårta på FRIS – Finlandssvenskarnas riksförbund i Sverige. Det bor cirka 100000 finlandssvenskar i Sverige, en ofta bortglömd minoritet. De kräver nu en officiell minoritetsstatus i Sverige. Den frågan kommer att behandlas i KU inom en månad. På deras sida står en imponerande rad namn i svensk historia: Arvid Horn, Gustaf Mauritz Almfeldt, Frans Michael Franzén…

Länk till FRIS hemsida:

http://www.fris.nu/ 

En erkänd nationell minoritet har sin nationaldag idag, nämligen samerna. Jag råkade komma förbi Stockholms stadshus när den största samebyn, Stockholm, firade detta med jojk över Riddarfjärden.

Länk till sametingets hemsida:

http://www.sametinget.se/nationaldag 

I helgen åker arbetarrörelsen i Mellansverige med Cinderella till Åland för ett dygn. Programmet är fyllt med massor av intressanta seminarier. Hoppas att vi lägger en grund för valseger.

Länk till programmet på båten:

http://mellansverige.lo.se/home/lo/res.nsf/vRes/lo_distriktet_i_mellansverige_1363094571191_arbetarrorelsens_bat_program_org_pdf/$File/Arbetarr%C3%B6relsens%20b%C3%A5t_program_org.pdf 

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s