Partiledardebatt, Nuon, Grafikens hus, EU-val & 1:a maj

Det var länge sen sist. Det märks att EU-kampanjen har börjat och almanackan har fyllts. Sedan senast har jag fått svar på min interpellation om Grafikens hus och faktiskt fått ett svar, som måste uppfattas som ett löfte,om att Grafikens hus återuppstår i Mariefred. Det var mer än vad jag vågade hoppas på.

bild (24)

Vi har också firat första maj. Själv var jag i Eskilstuna och lyssnade på Magdalena Andersson. Jag tyckte hon klädde av regeringens politik på ett bra sätt. Det verkar som om stämningen på första maj firandet runt om i Sörmland var bra.

bild (18)

Utredningen av Nuon i KU har också fortsatt. Vi har bland annat förhört statsminister Reinfeldt i frågan. Det är uppenbart att inte alla kan prata sanning i den affären. ”Mauds”, ”Fredriks” och ”Anders” berättelser går inte ihop. Vem ljuger? KU justerar sitt betänkande nu på tisdag och jag kan väl avslöja så mycket att regeringen inte kommer att undgå kritik.

Idag var det partiledardebatt och Mikael Damberg gjorde som vanligt lysande ifrån sig. Givetvis fick han mina applåder. Men jag måste bekänna att jag även applåderade Reinfeldts replik på Jimmy Åkesson. Hedras den som hedras bör och Fredrik Reinfeldt är faktiskt väldigt tydlig i sitt avståndstagande av SD:s fiskande i grumliga vatten. Sen har naturligtvis Reinfeldt fel i allt annat!

EU valrörelsen har dragit igång och idag har förtidsröstningen startat. Det innebär att alla måste hjälpas åt med dörrknackning och partiarbete. Nästa vecka piskas vi ledamöter ut på dörrknackning och jag hoppas att jag möter många partivänner då. Vi ska vinna det här valet.

/Hans

Här kan du se partiledardebatten från idag:

http://www.riksdagen.se/sv/Debatter–beslut/Ovriga-debatter/Partiledardebatter/Partiledardebatt/?did=H1C120140507pd

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s