Kandidatutbildning, förtroendemätningar och pensionärsskatten

Idag och imorgon är det kandidatdagar för nya riksdagskandidater på framskjutna platser på listorna. Från Sörmland deltar Leif Hård, Strängnäs, plats sju, Catharina Fredriksson, Oxelösund, plats sex samt Jacob Sandgren, Nyköping, plats fem. Kandidaterna får en orientering om hur riksdagsarbetet fungerar och information om utskottsarbete, säkerhet med mera. Låt oss hoppas att många av de förhoppningsfulla deltagarna kan bänka sig i riksdagen nästa mandatperiod! För att göra en konkret insats för detta skickas deltagarna ut och knackar dörr ikväll i Stockholms villaområden (inte direkt där vi har våra kärnväljare). Efter denna insats kommer partidistriktet att ta hand om våra skadeskjutna kandidater tillsammans med övriga Mälardalsläns dito för lite kvällsvickning (och omplåstring?).

bild 12345

bild 2

Expressen publicerade en ny förtroendemätning på de två statsministerkandidaterna Löfven och Reinfeldt. Det visar sig nu att vår partiledare nu har betydligt större stöd som statsministerkandidat mot Fredrik Reinfeldt. En otrolig resa på bara två år. Partiet vinner dessutom i förtroende i de flesta politikområden och spelar ganska jämnt i det tidigare moderata trygga hörnet finanspolitik. Alla underliggande siffror talar för att vi kan göra ett bra valresultat om vi alla gör ett bra jobb.

Länk till Expressens artikel:

http://www.expressen.se/nyheter/val2014/gladjesiffror-for-stefan-lofven-i-undersokning/

Vi socialdemokrater går till val på att avskaffa den orättvisa pensionärsskatten. Pension är uppskjuten lön och bör självklart beskattas därefter. Igår presenterades vårt förslag, där vi, om vi vinner valet, redan den 1 januari 2015 omgående avskaffar skatteklyftan för alla med hel garantipension. Därefter ska vi avskaffa klyftan helt för dem upp till medelinkomsten för kvinnliga pensionärer – 12 000 kronor i månaden. Detta kostar cirka 4 miljarder. När vi har nått jobbmålet kommer vi att ha ytterligare cirka 15 miljarder kronor i reformutrymme och kan då ta bort klyftan för all pension.

Läs mer om hur vi gör med pensionärsskatten här:

http://www.socialdemokraterna.se/Pressrum/nyheter/Avskaffa-pensionarsskatten/

Vi har också kongressbeslut på att sjukpenning och arbetslöshetsersättning skall beskattas på samma sätt som lön. Men med tanke på att Sverige i år går mot ett budgetunderskott på cirka 80 miljarder, kan man naturligtvis inte göra allt vad man vill på en gång. Det kan vi tacka finansminister Borg för.

Vi återkommer med Almedalsrapport efter Stefans tal där på söndag.

/Hans

bild 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s