20000 fler inom omsorgen, Pride och Löfven i Eskilstuna

Hoppas att ni som jag har haft en underbar sommar. Båten, som vissa år bara ligger vid bryggan och blir öst, har i år blivit flitigt använd för turer till Mälarens öar. Mitt byggprojekt har jag inte fått mycket gjort på, men jag fick tröst när jag läste DN i morse, där det konstaterades att djuren är klokare än oss människor – de gör ingenting när det är varmt.

bild (7)

Det ser ut att bli en het valrörelse. Jag hoppas att vädret är ett gott omen över utgången. Tänk bara på valåret 2002 då kylan kom på lördagen innan valdagen. För min del drog jobbet igång ordentligt i förra veckan då jag arbetade i partiets tält i Prideparken. I lördags gick jag i paraden som enligt enligt uppgift hade nästan 70000 deltagare och socialdemokraternas sektion var absolut störst. Mycket tack vare att SSU:s valläger deltog i tåget. Kul att Stefan, som förste manlige partiordförande, deltog i tåget. Det var också bra att Margot gick med, eftersom Mona istället vigde skidlegendarer Anja Persson och Filippa Rådin.

bild (3)

Nu går vi in i en sex veckor lång kamp, även om det blir riktigt hett först om 14 dagar. Jag har under sommaren mött många som sagt ”valet är ju redan avgjort”. En del har då också tillagt att det vore ju kul att pigga upp en ny regering med Fi eller Miljöpartiet. Jag har då påpekat att en ny regering måste kunna styra landet och få igenom en budget genom en nyvald riksdag och som det osäkra opinionsläget ser ut är det jämnt skägg att det skulle vara möjligt. Vill man bli av med den borgerliga regeringen och tycker att det är nog nu så måste socialdemokraterna få tillräckligt mycket stöd för att Stefan Löfven ska kunna genomföra en ny politik! Vi måste göra tydligt för väljarna att det inte räcker att vara emot den förda politiken man måste också vara för en ny politik – som faktiskt kan genomföras

Vi tar snart emot Stefan Löfven på Tunagården i Eskilstuna där han ska presentera en satsning inom äldrevården. Den ekonomiska resursen som tillskjuts äldreomsorgen innebär över 750 nya anställda bara i Sörmland och 20000 personer i riket. Det innebär naturligtvis en kraftig kvalitetshöjning för de gamla som behöver ha hjälp och nya jobb för arbetslösa. Men också förbättrade arbetsförhållanden för dem som idag redan arbetar inom omsorgen. Till exempel blir det mycket enklare att ordna heltidstjänster till dem som önskar det. Det här exemplet visar tydligt att ett slut på skattesänkarpolitiken kan innebära stora förbättringar i välfärden och för dem som arbetar där. En sådan politik kan du bara få om du röstar på SAP – det sanna arbetarepartiet.

Läs mer om förslaget här:

http://www.socialdemokraterna.se/Pressrum/nyheter/Vallofte-for-aldrevarden/

bild

SSU har i dagarna valläger på Bommersvik och under dagen kommer omkring 250 av dessa ungdomar att besöka flera av länets kommuner för att sprida våra politiska budskap.

Jag kan avslöja en annan hemlighet, i slutet av veckan kommer ni nämligen att kunna finna undertecknad på Facebook!

Har du hunnit se vår valfilm?

https://www.youtube.com/watch?v=Y3mkMcJN4lc&list=UUFR62TKgCgN8m11xYtdBM-g

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s