Sommartal, länktips och intensiv valrörelse

Det är snart mindre än en månad kvar tills det är val. Det gick snabbt och bra att växla upp från ledighet till det valtempo jag nu befinner mig i och planen är att gasa ännu fortare. Almanackan börjar fyllas och jag kanske är lite knäpp? För jag tycker det här är bland det roligaste man kan hålla på med. Jag älskar valrörelse!

Vi ska knacka massor av dörrar och ha samtal med människor. Ett och annat företag ska också besökas, möten med fackliga kamrater, en pubkväll är på G, Göran Persson kommer till Vingåker, debattartiklar ska skrivas och jag hoppas få möjlighet att besöka några äldreboenden.

Jag tycker vi socialdemokrater har många bra nya idéer för att skapa ett bättre Sverige, Sörmland och Vingåker – för alla. Våra framtidsreformer leder till fler jobb och jobben leder till ökad välfärd. Jag tror ni håller med mig om att jobben är grunden för allt, både individens frihet och Sveriges välstånd. Därför är fler jobb också socialdemokraternas främsta prioritering.

Jag tycker inte att högerregeringen, nästan alltid med stöd i riksdagen från SD, klarat av att lösa jobben. Högerns lösning på det mesta har stavats skattesänkningar. Resultatet av deras politik är högre arbetslöshet nu än när Reinfeldt blev statsminister. Skolresultaten har sjunkit under åtta år. Budgetöverskott de ärvde har vänts till underskott. Jag tycker att det är hög tid för förändring.

Efter år av nedskärningar behöver de anställda i vården ta hand om allt fler gamla och sjuka. Människor far illa av vinstjakten i välfärden. Tillsammans kan vi vända utvecklingen, men då måste vi välja framtidsreformer istället för fortsatta skattesänkningar och privatiseringar. 

De senaste veckorna har vi kommit med flera bra framtidsreformer för att få bukt på ungdomsarbetslösheten. Traineeplatser inom äldreomsorgen som innebär att 20000 fler kommer att jobba i äldrevården. 20000 unga ges varje år möjlighet att kombinerar jobb och utbildning. Vårt sjukvårdslyft 5000 dessutom 5000 nya jobb inom sjukvården.

Lägg där till vår ungdomsgaranti som innebär att ingen ung ska gå arbetslös mer än 90 dagar. Möjligheten för unga att få CSN lån till körkortet. Vi skapar också 22500 fler högskoleplatser. Jag tycker det är riktigt dumt att skära ner på antalet platser i ett läge med hög arbetslöshet som skolminister Björklund har gjort. Vi ska fortsätta konkurrera med kunskap och kvalitet, inte med låga löner och sämre villkor. Vi måste investera mer utbildning och människor. Det är så vi skapar mer välfärd.

Carin Wallenthin, enhetschef för den facklig politiska enheten på IF Metall, publicerade igår en utmärkt blogg med många saker som blivit sämre sedan högern tog över 2006. Jag rekommenderar dig att läsa den via länken nedan:

http://blogg.ifmetall.se/33-exempel-pa-forsamringar-och-33-dagar-kvar-tills-vi-valjer/

I söndags höll Stefan Löfven sitt sommartal i Vasaparken. Missade du det kan du kolla på det via den här länken:

http://http://www.socialdemokraterna.se/Pressrum/nyheter/Stefan-Lofvens-sommartal-/

Jag hoppas vi ses på barrikaderna.

/Caroline

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s