Sveriges fem högerpartier, vår valupptakt och S löfte till lärarna

Vi i Sörmland hade valupptakt i lördags och det verkar ha gått bra runt om i länet. Partisekreterare Carin Jämtin besökte oss i Eskilstuna. Stämningen bland valarbetare och bland de människor man talar med gör att man får en känsla av att det här valet är avgjort. Så är det INTE! Vi måste komma ihåg att Sverigedemokraterna är ett borgerligt högerparti och att de under den gångna mandatperioden gjort Fredrik Reinfeldts skattesänkarpolitik möjlig – även i fallet med den orättvisa pensionärsbeskattningen. Vi måste påminna väljarna om att ifall man vill ha ett regeringsskifte kan det bara ske med en regering ledd av Stefan Löfven. Om Stefan ska kunna bilda en regering och lägga en budget i höst måste vårt parti göra ett bra val och S, V, Mp ha mer än 175 mandat i Sveriges riksdag.

HE CJ UPPTAKT

Moderaterna verkar så desperata att de prövar alla möjliga fula knep. Man planterar nyheten om Göran Persson som utrikesminister för att få politiken att handla om vem som tar vem och personfrågor istället för politik. Man tar till negativ kampanj där budskapet är att man helt enkelt försöker misstänkliggöra vad en rödgrön majoritet kan innebära. Jag såg till exempel igår valaffischen ”Good bye förbifarten”, riktad till köande stockholmare. Mot det budskapet måste vi påminna om vad åtta års högerstyre har inneburit. Ytterligare ett exempel på detta är den omfördelningen av resurserna som skett under dessa år. 25 procent av skattesänkningarna har gått till den rikaste tiondelen, en procent har gått till den fattigaste tiondelen. Den politiken har SD stött!

Idag exploderar ”Saudigate” återigen med anledning av att en bok publicerats om affären. Jag har ännu inte hunnit läst boken men lovar att göra det så snart jag kan, eftersom jag var ansvarig för Saudiaffären i Konstitutionsutskottet. Som en snabb kommentar kan jag konstatera det inte var någon slump att den majoritetstext som vi stod bakom med omfattande kritik av frågans hantering inte är den samma som moderaternas försvarstext av den heliga regeringen Reinfeldt.

Alldeles nyss presenterades också vårt löfte till lärarna. Vi socialdemokrater kommer, om vi vinner, att investera 3,5 miljarder kronor årligen för att göra läraryrket mer attraktivt. Läs mer här:

http://www.socialdemokraterna.se/Pressrum/nyheter/Vallofte-for-lararna-/

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s