Löfvens besök i Eskilstuna och start på förtidsröstningen

IMG_2601Idag börjar förtidsröstningen och även om det finns ångerrätt på valdagen så börjar faktiskt valresultatet strömma in idag. Det finns därför skäl att reflektera lite över läget. Det känns väldigt bra då vi för samtal med väljarna, vid dörrknackning och i samtal vid valstugan. Men på något konstigt sätt har Sverigedemokraterna lyckats med att etablera sig som en slags tredje kraft i svensk politik. Det är en lögn därför att Sverigedemokraterna är ett stöd till den borgerliga regeringen och ett valresultat där de blir vågmästare möjliggör till fortsatt högerstyre. Högern och de borgerliga medierna har naturligtvis inget intresse av att tydliggöra den situationen. För det är ju så att det börjar vara deras enda chans till fortsatt regeringsinnehav. Vi måste därför vara väldigt tydliga på den punkten då vi möter väljare: ”En röst på SD är en röst för fortsatt högerstyre.”

Stefan Löfven och Magdalena Andersson besökte Eskilstuna under sin turné i måndags. De besökte då Green Cargo och då hade moderaterna ordnat aktiviteter där innan för att ta bort fokus på socialdemokraternas besök. Dålig stil! Nog finns det många andra företag i Eskilstuna som de hade kunnat valt att besöka istället den dagen? Stefans och Magdalenas besök blev ändå en succé och han mötte många SEKO:iter där. De verkade inte särskilt intresserade av att höra på högern löften efter att de styrt Sverige och järnvägen i åtta år. Torgmötet på Domustorget besöktes av cirka 450 personer och regnet upphörde alldeles innan de gick upp på scen.

Här kan du titta på torgmötet:

https://www.youtube.com/watch?v=_-e–HEyk-I

Nu är det två och en halv vecka kvar till valdagen och vi måste lägga i en växel till. Knacka dörr, debattera, prata med grannar, arbetskamrater och vänner.

Nu ska jag ner på Fristadstorget i Eskilstuna och dela ut rosor.

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s