Skolsatsningar, ambassader och skolklasser

I slutet på förra veckan träffades den nya riksdagsgruppen, de socialdemokratiska statsråden, våra Europaparlamentariker, SKL:s ledning och partistyrelsen på Djurönäset. Det är tydligt att en ny agenda är satt för Sverige med alla förslag för att stärka arbetsrätt och villkor i socialförsäkringen. Ylva Johansson är frustande lokomotiv för en sådan förändring och hon kommer nu att inleda ett samarbete med landets kommuner. Hon kommer personligen att träffa alla kommunledningar för att se på vilket sätt stat och kommun kan samarbeta vad gäller praktikplatser och utbildning. Det börjar även klarna, de första stegen i en politik för att återföra svensk skola till världstoppen. ”På två år satsar vi lika mycket pengar på skolan som Alliansen gjorde på åtta år”, säger Stefan Löfven.

Du kan se förslagen via dessa länkar:                                                               skolan http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19700477.ab och höjd arbetslöshetsförsäkring http://www.regeringen.se/sb/d/19360/a/247780

I måndags kväll deltog jag i ett bra möte med ordförande i Nyköpings socialdemokratiska föreningar, där vi diskuterade den aktuella politiska diskussionen.

Igår deltog jag och valkretsombudsmannen Tommi Lycke på ett seminarium på Finlands ambassad om sverigefinsk identitet idag. Medverkande var bland andra Stockholms biskop Eva Brunne, författaren Kalle Isokallio och ambassadör Jarmo Viinanen.

bild (5)

Därefter hade vi gruppmöte där Fredrik Olovsson redogjorde för de aktuella budgetförhandlingarna och sjukvårdsminister Gabriel Wikström informerade om Ebolasmittan.

Idag har jag haft den stora förmånen att ta emot min sons skolklass på riksdagen. Det känns faktiskt att man har lite nytta av lärarerfarenheten då man ska ta hand om nio och tioåringar i stor grupp.

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s