Ökade klyftor hämnar ekonomins utveckling

I mitt förra inlägg ville jag inte utesluta att sverigedemokraterna befinner sig på en resa mot normalisering. Jag konstaterade då att en sådan resa kräver tid och att människor byts ut. Att SD befinner sig långt ifrån normalisering har bekräftats de senaste dagarna av Björn Söder beramade uttalande om vilka som är svenskar. Enligt hans definition kan man inte samtidigt identifiera sig som jude och svensk, rom och svensk, same och svensk, finsk och svensk och så vidare. Det gör att väldigt många kända svenskar enligt Söders definition inte ingår i den svenska nationen. Jag vill då bara påminna att personer som Börje Salming och Ingmar Stenmark har samiskt ursprung. Deras praktiserande partiledare anser inte heller Zlatan vara svensk. Jag tycker snarare det är tur för svenska landslaget att Zlatan är svensk. Att människor själva skulle kunna få bestämma sin identitet och identifiera sig med flera olika kulturer ligger utanför Björn Söders tankevärld. Man kan också se i en hel del utav deras uttalanden i vilken idétradition de befinner sig. Jag värnar om det svenska kulturarvet och tycker det är viktigt att vi gör så mycket som möjligt för att överföra det till kommande generationer. Men det är nog inte bara jag som får obehagliga associationer av det här exemplet. Det finns fler!

http://nyheter24.se/maktkamp24/785418-sverigedemokraterna-forskolan-ska-lara-barn-svensk-identitet 

OECD

OECD har släppt en rapport som visar att de ekonomiska klyftorna har ökat i medlemsländerna under en längre tid. Kurvan ovan visar utvecklingen i Sverige. Där kan man se att den rikaste tiondelen har 30 procent högre disponibel inkomst idag än för tio år sedan. Den fattigaste tiondelen har däremot tio procent lägre disponibel inkomst. Man kan också konstatera att den fattigaste tiondelen har tappat 20 procent i köpkraft sedan 2007. En konsekvens av Reinfeldts politik.

Den borgerliga ekonomiska politiken har haft som teori att om man gör de fattigaste fattigare så ska de helt plötsligt bli friska och kunna arbeta eller få jobb, som inte finns. OECD säger tvärtom att de ökade ekonomiska klyftorna har hämmat medlemsstaternas ekonomiska utveckling och att det för svensk del skulle innebära att vi tappat ekonomisk utveckling motsvarande sex procentenheter på grund av ökade ekonomiska skillnader. OECD är knappast känt som en socialistisk kamporganisation utan är de ”kapitalistiska staternas” samarbetsorganisation. Grundad som kamporganisation mot kommunism och annat otyg. Kanske borde en och annan borgerlig politiker kunna lyssna på OECD när de inte kan lyssna på sina politiska motståndare. Läs mer här:

http://m.europaportalen.se/2014/12/oecd-jamlikhet-ger-storre-ekonomisk-tillvaxt?utm_source=apsis-anp-3&utm_medium=email&utm_content=unspecified&utm_campaign=unspecified 

I måndags hade jag debatt om rikets styrelse och de borgerliga politikernas svek mot den överenskommelse vi gjorde med dem 2011. Du kan se debatten här:

http://www.riksdagen.se/sv/Debatter–beslut/Debatter-och-beslut-om-forslag/Arendedebatter/?did=H201KU1 

Igår fick jag en frukt, det är Sydkoreas nationalfrukt och är i smaken en slags blandning mellan päron och äpple. Jag ska spara en kärna och plantera hemma i Sundbyholm.

frukt

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s