Några debattartiklar

Jag tar mig friheten att sprida några av mina och länsbänkskollegornas debattartiklar som har publicerats i länsmedia den sista tiden. Tar med några andra intressanta, håll till godo!

Jag och Fredrik Olovsson skriver i Eskilstuna kuriren. ”Socialdemokraterna driver en aktiv näringspolitik för att stärka innovationssystemet. Vår politik ska bidra till att svenska bolag klättrar i den globala förädlingskedjan och att små och medelstora företag ökar sin export till tillväxtmarknader. Nu är det dags att underlätta för investeringar att ta fart. Det är viktigt för oss som nu lever och arbetar i Sverige men också för kommande generationer. På så vis bygger vi ett starkare Sverige som håller ihop”, läs mer här:

http://ekuriren.se/ledareasikter/debatt/1.3034186-sa-bygger-vi-ett-sverige-som-haller-ihop

Sara Karlsson skrev också i Eskilstuna kuriren tillsammans med LO:s Berit Örtell.

I Sörmland var den faktiska lönen för arbetarkvinnorna i genomsnitt 17 886 kronor i månaden 2012. Det är 6 047 kronor mindre än vad män i arbetaryrken tjänade. Det visar 2015 års upplaga av Sveriges Jämställdhetsbarometer, som LO presenterade 4 mars”, läs mer via länken nedan:

http://ekuriren.se/ledareasikter/debatt/1.3018579-se-klass-och-kon-for-jamstalld-lon

I dagens Eskilstuna kuriren skriver Caroline Helmersson Olsson tillsammans med Gymnasie och kunskapslyftminister Aida Hadzialic om gymnasieskolan. ”Nu tillsätter regeringen en särskild utredare, med ett brett uppdrag att analysera och föreslå åtgärder för att säkerställa en attraktiv gymnasieutbildning för alla. I uppdraget sätter regeringen upp målet att alla unga ska påbörja och fullfölja en gymnasieutbildning”, läs hela artikeln här:

http://ekuriren.se/ledareasikter/debatt/1.3050727-gymnasieutbildning-okar-ungas-mojligheter

Caroline skrev häromdagen i Katrineholms kuriren om det positiva med att regeringen nu utreder hur den offentliga finansieringen av privat utförda välfärdstjänster ska regleras, läs artikeln här:

http://kkuriren.se/ledareasikter/debatt/1.3049232#Scen_1

Caroline och Lena Hallengren skriver om överenskommelsen angående betyg från årskurs fyra. ”Beslut om obligatoriska betyg i åk 4 är avvärjt och vi har i stället tagit ett steg för långsiktighet och arbetsro. Nu kan vi i stället prioritera att vända kunskapsresultaten, göra läraryrket attraktivare och skolan mer jämlik”, läs här:

http://kkuriren.se/ledareasikter/debatt/1.3010669

Sara Karlsson och finansministern Magdalena Andersson om moms för ideella föreningar. ”Senaste tiden har präglats av en oro kring ideella föreningars momsplikt för second handförsäljning och den ideella sektorns förutsättningar för att finansiera och bedriva social hjälpverksamhet. Situationen är djupt olycklig. Detta beror inte på något beslut som regeringen har fattat. Vi vill inte och har aldrig velat momsbelägga dessa verksamheter. Vår målsättning är att de ska slippa moms. I regeringskansliet pågår därför ett aktivt arbete för att snabbt lösa de problem som har uppstått”, läs hela artikeln här: http://kkuriren.se/ledareasikter/debatt/1.3000141

Undertecknade skriver med Veronica Palm om alkoholförsäljning:

http://kkuriren.se/ledareasikter/debatt/1.2970234

Jag, Caroline och Berit Örtell om unga och jobb i SN:

http://www.sn.se/asikter/inlaggutifran/1.3042580

Som bonus får du en länk till artikeln av Kommunstyrelsens ordförande i Flen, Jan Erik Larsson, som tillsammans med ordförande i arbetsmarknadsutskottet Raimo Pärssinen har skrivit om etableringspaketet:

http://kkuriren.se/ledareasikter/debatt/1.3040333

Civilminister Ardalan Shekarabi skriver idag att ”Ny regionreform ska göra landstingen färre från 2019”:

https://www.socialdemokraterna.se/Pressrum/nyheter/Ny-regionreform–farre-landsting-fran-2019/

Infrastrukturminister Anna Johansson skriver att ”Mer resurser och ökad statlig kontroll av järnvägsunderhållet är ett måste för fler jobb och ökad tillväxt. Det vet den här regeringen och det vet nog de flesta som åker tåg”:

https://www.socialdemokraterna.se/Pressrum/nyheter/Jarnvagsunderhallett-maste-for-fler-jobb/

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson skriver med Marie Granlund om hur vi vill säkra den svenska modellen:

https://www.socialdemokraterna.se/Pressrum/nyheter/Sa-vill-vi-sakra-den-svenska-modellen/

Hoppas du finner artiklarna intressanta.

/Hans

2 tankar på “Några debattartiklar

  1. Tack Hans! Mycket bra med en sådan här summering! Viktiga samhällsområden, men själv ser jag fram emot en diskussion om regionindelning. Den har betydelse för flera utvecklingsområden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s