#skongress

Imorgon påbörjas den så kallade mellankongressen i Västerås. Mellankongresserna är relativt korta och har därför begränsat antal teman. Temat för året är ”framtidens jobb och framtidens folkrörelse”.

kongress2015

Det är uppenbart att vårt parti och det svenska partiväsendet måste moderniseras för att fånga den moderna människans intresse. En snabb samhällsförändring och snabba värderingsförskjutningar gör att ett partisystem och ett inre partiliv som varit anpassat till industrisamhällets behov och värderingar inte fungerar fullt ut. Nya sätt att organisera människor måste svara mot en ökad individualisering och djupare kunskaper hos medlemmarna. Det klassiska ”klasspartiet” engagerar inte längre på samma sätt som förr. Om en modernisering av partiet ska lyckas, och det är en överlevnadsfråga, måste vi nog alla skiljas från en del former som är oss kära. Det6 innebär inte att vi går ifrån våra grundläggande värderingar.

Om du vill läsa mer om kongressen och/eller följa debatten av moderniseringen av partiet kan du se kongressen live via denna länk: https://www.socialdemokraterna.se/Vart-parti/Partikongress-2015/

För er som använder Twitter och Instagram så är det hashtag #skongress som gäller.

En fråga som kommer att debbatteras på kongressen är hur och om sidoorganisationerna ska vara adjungerande till verkställande utskottet samt frågan om socialdemokraterna skall ställa upp i kyrkoval. En intressant artikel angående detta finns i det senaste numret av Tiden. Jag delar inte alla uppfattningar som förs fram i artikeln men den är väl värd att läsa. Du hittar den här: http://tidenmagasin.se/debatt-s-bor-vara-ett-sekulart-parti/ .

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s