Lite om mycket

Vi hade partikongress sista helgen i maj. Kongressen ägde rum i Västerås och skedde i god stämning. Fokuserandet på arbete och tillväxt samt partiets inre liv kunde hållas. Till medias förtret höll partiet ihop och regeringen fick på det viset också arbetsro inför kommande budget.

Den sista partiledardebatten skedde igår. Jag tycker den väl illustrerade de borgerligas brist på politiskt alternativ.

Den senaste tiden har debatten kring EU-migranterna intensifierats. Själv anser jag att vi hade kunnat undvika en del av debatten genom att behandla alla människor lika. En del av problematiken handlar om ordning och reda och att samhällets regler måste upprätthållas.

Igår skedde en debatt i kammaren där SD motsatte sig skyldigheter för partier och kandidater att redovisa anonyma bidrag. Jag tycker det är intressant att just det partiet motsätter sig en lagstiftning som ska förhindra korruption. Du kan se debatten här, jag talar som andre person: http://www.riksdagen.se/sv/Debatter–beslut/Debatter-och-beslut-om-forslag/Arendedebatter/?did=H201KU13&doctype=bet#/pos=8 

I höstens budget kommer regeringen att sänka skatten så att pensionärer inte betalar högre skatt än löntagare vid inkomster upp till cirka 120 000 kronor per år. Det är första steget i slopandet av den orättvisa pensionärsskatten och om detta skriver statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson på DN-debatt idag. Läs gärna artikeln här: http://www.dn.se/debatt/i-hostbudgeten-sanker-vi-skatten-for-pensionarerna/ FullSizeRender

Den socialdemokratiska riksdagsgruppen åkte igår båt till Koppartälten på Haga och hade sommaravslutningsfest. Vi åt gott grillat, bjöds på körsång och hade det väldigt trevligt. En stor eloge till dem i festkommittén som ordnat med allt detta.

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s