Ny strategi för svensk industri samt mitt statliga uppdrag

Igår, torsdag, fattade regeringen beslut om Smart industri – en nyindustraliseringsstrategi för Sverige. Tanken är att strategin ska bidra till att stärka industrins konkurrenskraft samt göra investeringar i svensk industri mer attraktiva. Strategins syfte är att stärka företagens omställningsförmåga och deras konkurrenskraft och regeringen har därför valt ut fyra fokusområden:

  • Industri 4.0 – Företag i svensk industri ska vara ledande inom den digitala utvecklingen och i att utnyttja digitaliseringens möjligheter.
  • Hållbar produktion – Ökad resurseffektivitet, miljöhänsyn och en mer hållbar produktion ska bidra till industrins värdeskapande, jobbskapande och konkurrenskraft.
  • Kunskapslyft industri – Kompetensförsörjningssystemet ska möta industrins behov och främja dess långsiktiga utveckling.
  • Testbädd Sverige – Sverige ska vara ledande i forskning inom områden som bidrar till att stärka den industriella produktionen av varor och tjänster i Sverige.

Mer info om detta hittar du på regeringens hemsida: http://www.regeringen.se/informationsmaterial/2016/01/smart-industri—en-nyindustrialiseringsstrategi-for-sverige/

Igår och idag fredag har jag deltagit i en statlig utredning om partifinansiering. Utredningen är tillsatt för att förhindra mottagande av anonyma gåvor till partier och kandidater till politiska uppdrag. Vi tittar också på hur partiernas ekonomi kan bli mer transparanta för medborgare och media. Detta skall helst ske utan att vi får en stor administrativ börda på de politiska organisationerna och framförallt inte dem på lokal nivå. Vi hoppas kunna presentera utredningen i oktober i år.

Trevlig helg!

/Hans

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s