Kollektivavtalets dag den 17 mars

IMG_0706Idag den 17 mars är det kollektivavtalets dag. Därför vill jag hylla kollektivavtalet och synliggöra den svenska modellen. Den svenska modellen är världsunik, även om våra nordiska grannländer har något som påminner om vår modell. Modellen har tre hörnpelare; partsrelationerna på arbetsmarknaden, det generella socialförsäkringssystemet och välfärdstjänster som utförs av landsting och kommuner.

I Sverige regleras löner, villkor och de kollektivavtalade försäkringarna genom förhandlingar mellan fack och arbetsgivare. Kollektivavtalet ger de anställda större inflytande på arbetsplatsen. Det kan gälla arbetsmiljö, schema, semesterersättning, arbetskläder, branschanpassad flexibilitet och mycket annat. Pensionen blir också högre för dem med kollektivavtal i och med den kollektivavtalade tjänstepensionen.

Det ger arbetarna i Sverige trygghet och innebär att överenskomna regler mellan fack och arbetsgivare följs. Ingen arbetstagare kan då konkurrera ut någon annan genom att gå med på lägre lön eller sämre villkor. Kollektivavtalet skapar ordning och reda på den svenska arbetsmarknaden. Det reglerar minimiregler kring löner utifrån anställningstid men hindrar ingen arbetsgivare att erbjuda ännu bättre villkor. Du som anställd vet att du får den lön du har rätt till om du exempelvis jobbar över eller på obekväm arbetstid och du behöver inte oroa dig över att du är ordentligt försäkrad på jobbet. Missar arbetsgivaren att betala in försäkringspremien garanterar kollektivavtalet att du ändå är försäkrad.

Utan kollektivavtal kan arbetsgivaren betala hur låg lön som helst så länge denne hittar någon som går med på det. Kollektivavtal är garanten för att vi slipper sänkta löner och lönedumpning. Utan avtal kan arbetsgivaren spela ut de jobbsökande mot varandra och ge arbetet till den som godtar sämst villkor. Det är en farlig väg att gå, som inte driver Sverige framåt. Det är också viktigt att lönebildningen sköts av parterna och inte genom politisk lagstiftning. En väldigt aktuell fråga då flera borgerliga partier nu vill lagstifta om lägre ingångslöner. En sådan lagstiftning skulle innebära slutet för vår svenska modell! Lönen sätts av parterna, inte av politiken, det är en av grunderna i den svenska modellen.

Liberalerna går så långt att de till och med vill avskaffa arbetsgivaravgiften för sina nya låglönejobb. Det låter inte riktigt klokt! I arbetsgivaravgiften går en stor del till den anställdas pension, omkring hälften av det som betalas in, resten betalar den enskilde via sin inkomstskatt. Fakta är att nästan en tredjedel av arbetsgivaravgiften är en ålderspensionsavgift. Hur tänker Björklund och resten av hans parti här, ska människorna som drabbas av deras politik och får dessa jobb bara få halv pension? Det låter inte särskilt folkligt så det kan kanske förklara att Folkpartiet valde att byta namn?

Här är en bra länk till Skatteverket med en sammanställning om vad som faktiskt ingår i arbetsgivaravgiften. Skatteverkets sammanställning

Där kan man läsa att ungefär 2/3 av avgiften går till sådant som pension, efterlevandepension, sjukförsäkringen och föräldraförsäkringen. Liberalerna verkar vilja göra människors grundskydd sämre?

Kollektivavtalet innebär stora fördelar både för löntagare, arbetsgivare och för samhällsekonomin. Långsiktiga spelregler på arbetsmarknaden skapar ordning och reda samt reglerar vad som gäller. Då avtalet är undertecknat råder fredsplikt, vilket innebär att strejk är förbjudet under avtalstiden. Därför är Sverige ett av de länder som har minst antal strejker och konflikter på arbetsmarknaden. Den svenska modellen bygger på att det finns starka parter på arbetsmarknaden, fackförbund och arbetsgivarorganisationer. Därför är det viktigt att vara med i facket. Många medlemmar i facken innebär starka fackförbund. Starka fack förhandlar lättare fram bättre villkor för dig. Det är en framgångsrik modell som tjänat Sverige väl. Vi ska vara rädda om vår svenska modell, värna, vårda och utveckla den för ett bättre Sverige – för alla!

Caroline

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s