Distriktskongress och vårbudget, kryddat med KU och Köpenhamn

P18I lördags hade Sörmlands partidistrikt kongress. Vi hade förmånen att gästas av partiordförande Stefan Löfven. Statsministern höll ett mycket uppskattat tal om den svenska modellen. Han tydliggjorde där, hur vår dagspolitik ligger fast förankrad i den socialdemokratiska traditionen och i det som betecknas som den svenska modellen. Det stora reformpaket som presenterats i budgetarna som regeringen kunnat få igenom riksdagen omfattar totalt 60 miljarder kronor. Bland reformerna kan nämnas: Fler vuxenutbildningar, miljarder till skolan, mer medel till polisen, miljarder till kommunerna, ökat järnvägsunderhåll, glasögonbidrag till barn, sänkt skatt för 1,1 miljoner pensionärer, förbättrad arbetslöshetsförsäkring, höjt underhållsstöd, borttagandet av stupstocken i sjukförsäkringen och fria läkemedel till barn.

Läs mer om Vårbudget 2016 här: http://www.socialdemokraterna.se/Var-politik/Varbudget-2016/

Vi diskuterade också hur Sverige ska kunna lyckas med integrationen av alla de människor som har kommit till vårt land och hur viktigt det är, både för dem som individer och för det svenska samhället. Distriktskongressen präglades av god stämning och framtidstro.

I måndags besökte jag Britt Bohlin, direktör Nordiska rådet, i Köpenhamn. Hon är tidigare landshövding i Jämtland och innan det var hon socialdemokratisk riksdagsledamot i många år. Jag och Gunnar Johnsson, tidigare kommunförbundsdirektör i Sörmland, presenterade där en idé om ett projekt om den nordiska modellens utmaningar. Mötet var fruktbart och lovar gott inför framtiden,

Igår onsdag var det ett seminarium i riksdagen om Ostlänken och dess betydelse för Sörmland och Östergötlands utveckling. Bland andra medverkade infrastrukturminister Anna Johansson. Det var socialdemokraterna i Sörmland och Östergötland som anordnade det tillsammans med Östsvenska Handelskammaren.

Idag har KU haft utfrågning av det tidigare statsrådet Tobias Billström om den gamla regeringens invandringspolitik. Fast han är en politisk motståndare måste jag säga att han svarade väldigt bra på utskottets frågor.

Efter dagens votering ska jag åka till Katrineholm och medverka på arbetarekommunens möte.

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s