Första maj, KU-utfrågningar och Bommersvik

KU är inne i sin intensivaste period för året och utfrågningarna med tjänstemän, som kan tillföra information, och ansvariga politiker är nu slutförda. Den sista utfrågningen hölls med statsminister Stefan Löfven, på min födelsedag den 29 april. Då dominerade invandrings- och flyktingpolitiken stort. Föga överraskande var det SD som hade flest frågor. Förutom detta kom frågan om Åsa Romsons titel som vice statsminister upp och där kan man tydligt konstatera att det inte finns några klara regler för titulatur för statsråd. Inte heller finns det regler för vad innehållet bakom en sådan titel skall vara. Utfrågningen av Stefan Löfven kan du titta på här: Utfrågning av statsministern.

Jag ansvarar av utfrågningen av tidigare infra strukturminister Catharina Elmsäter-Svärd angående Sjöfartsverket, som tillhörde hennes område. Sjöfartsverket köpte helikoptrar för 900 miljoner utan riksdagsbeslut. Om du tittar på den bifogade länken kan ni kanske dra egna slutsatser, utfrågningen börjar 1 timme, 11 minuter och 30 sekunder in i klippet: Utfrågning Catharina Elmsäter-Svärd

Första maj firades på flera håll i vårt län. Själv firade jag hemma i Eskilstuna. Talen i hemkommunen hölls i år av Jimmy Jansson, Matilda Grebestam SSU och Ingela Edlund LO.

9 HE

Det var riktigt skapligt första majväder i år och enligt de flesta länsrapporter var det bra uppslutning i leden. Störst publik lockade Energiminister Ibrahim Baylan i Katrineholm. Det var cirka 600 personer som lyssnade på honom där. Baylan talade också hos Caroline Helmersson Olsson i Vingåker. Det var fler än vanligt i Gnesta, där min kollega Sara Karlsson var huvudtalare. Jimmy Jansson hann även tala i Oxelösund.

Jag vill rikta ett särskilt tack till alla som på något sätt bidragit till att genomföra årets firande runt om i Sörmland. Ni är många som gör ett fantastiskt viktigt och nödvändigt ideellt arbete. Ett stort tack även till alla engagerade talare.

7 bom

Sen eftermiddag första maj träffades omkring 25 socialdemokrater från Sörmland på Bommersvik. Där inledde vi under ett dygn ett viktigt strategiarbete inom ramen för framtidspartiarbetet. Det ska nu implementeras på regional och lokal nivå. Vi såg tydliga politikområden som måste tydliggöras och fokusförankra inför valåret kommande val.

8 Bom

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s