Konsten att flytta en stad, tankar om MDH som universitet och annat.

I förra veckan besökte jag Norrbotten. Jag var där söndag till onsdag. Det var vi socialdemokrater i KU som var på studiebesök. Torsdag till lördag skulle hela utskottet fortsätta, men då var jag tvungen att avvika då min systerdotters man disputerade i kirurgi.

kiruna

Det var ett mycket intressant studiebesök och jag lärde mig mycket om fjällvärlden, samer, järnmalmsproduktionens utmaningar och konsten i hur man flyttar en stad (Kiruna). Jag måste erkänna att för mig som gammal kommunpolitiker blev jag helt tagen över utmaningen att flytta en stads hela centrum till en ny plats. Jag tycker Kirunas kommunledning gör ett fantastiskt arbete med en väldigt svår utmaning.

Den allmänna motionstiden är avslutad och jag har deltagit i 16 motioner. Enligt min egen mening är den på sikt viktigaste frågan den om att utveckla Mälardalens högskola till universitet. Det skulle innebära att högskolan fick kraftigt ökade forskningsresurser och därigenom tryggar en bra kvalitet på utbildning, men också att högskolan ännu mer kan bidra till regionens utvecklingskraft. Här kan du läsa motionen: MDH Motion

Jag medverkade även i P4 Sörmland angående motionen: P4 Sörmland MDH som universitet

I dag hade jag förmånen att få visa riksdagen för ett gäng som till vardags jobbar i Eskilstuna kommun.

etiuna-koomun-1122

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s