Vecka fyra

Den nyinstallerade presidenten Trump har rivstartat. Dessvärre har vartenda beslut bekräftat den värsta farhåga man kunnat ha. Världen får försöka överleva genom att minska skadeverkningarna av att världens mäktigaste nation har en politisk ledning som verkar ha kombinationen av en otrevlig politisk agenda och instabilitet. I detta läge behövs ett fungerande europeiskt samarbete mer än någonsin, men tyvärr lider även EU av problemen utav Brexit och extremistpartier. Därför måste vi söka samarbete med de positiva krafter som finns och samarbetet i vårt närområde blir ännu viktigare än tidigare. Den förändrade säkerhetspolitiska situationen gör också att Sverige måste stärka sitt försvar och öka vårt samarbete med alliansfria Finland.

I början av förra veckan hade den sörmländska bänken planeringsöverläggningar för årets arbete hemma hos mig i Sundbyholm. Vi har bland annat bestämt att vi ska bjuda in till företagsträffar i riksdagen. Självklart kommer vi också att bjuda in och träffa fackliga kamrater under året. I tisdags besökte jag VISITA, besöksbranschens intresseorganisation, som redogjorde för näringens situation och utveckling. Med tanke på den intensiva propagandan före valet 2014 är det intressant att branschen utvecklas, växer och frodas under rödgrönt styre…

bild-222222

Torsdag och fredag hade vi partistyrelse på Vår Gård i Saltsjöbaden. Där slutfördes förberedelserna inför partikongressen i april. Vår Gård erbjuder en fantastisk miljö och kooperationen har genom åren byggt upp en mycket fin konstsamling.

bild-2222

I fredags var det Förintelsens minnesdag. Som vanligt var det en minnesceremoni på Raoul Wallenbergs torg. Där berättade överlevande om de förfärliga händelserna som utspelade sig i Europas hjärta för lite drygt 70 år sedan. Göran Rosenberg höll ett mycket bra tal om hur vi människor först förfäras, men sedan vänjer oss till en ny realitet. Den förmågan är också orsaken till att sådana händelser kan äga rum. Det var mycket bra att statsminister Stefan Löfven markerade vikten av att minnas för att lära genom att närvara vid ceremonin.

bild-222

”Det som har hänt en gång kan hända igen”, som Héidi Fried, en av förintelsens överlevare, uttryckt sig.

Idag minns vi också Olof Palme. Det är på dagen 90 år sedan han föddes.

/Hans

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s